zoot

Zuppa d’aglio in crosta: Supa italina de usturoi

Zuppa d’aglio in crosta supa italina de usturoi

Supa de usturoi este caracteristica mai multor culturi si foarte asemanatoare ca mod de preparare si uz. Era, in mod obisnuit, servita pentru a spori imunitatea, mai ales in cazul racelii si gripei. Usturoiul este un antibiotic natural, cu proprietati antioxidante pe care ar trebui sa-l folosesti des in bucatarie iar aceasta supa crema iti ofera oportunitatea perfecta de a-ti lua doza dubla.

Supa se obtine din usturoi copt in coaja la cuptor, avando  baza de supa concentrata de pui (sau de legume). Pentru a ingrosa supa, poti folosi lapte sau chiar un cartof fiert. Totul intra la blender pentru a omogeniza ingredientele.

Ingrediente:

  • 1l de supa concentrata de pui
  • 500 ml lapte de vaca sau lapte vegetal
  • 4-5 capatani de usturoi
  • 2 cepe mici, tocate marunt
  • 60ml ulei de masline
  • 4 linguri de unt
  • 2 linguri de patrunjel tocat
  • ½ lingurita de cimbru uscat (sau 2 lingurite de cimbru proaspat)
  • ½ lingurita de oregano uscat
  • ½ lingurita de busuioc uscat
  • ½ lingurita de sare
  • ½ lingurita de piper
  • 1 lamaie pentru garnisire
  • Paine prajita pentru servire

SUPA ITALIANA DE USTUROI

Preincalzeste cuptorul la 190C.

Taie capatul capatanilor de usturoi (dar n-o decoji) cat sa descoperi cateii (aprox. 1cm sau mai putin). Toarna uleiul intr-un vas termorezistent si aseaza capatanile de usturoi cu capatul taiat in jos. Acopera vasul cu o folie de aluminiu si da la cuptor pentru 45-60 de minute sau pana cand usturoul incepe sa se rumeneasca si emana mirosul caracteristic. Indeparteaza capatanile de usturoi din vas, lasa-le sa se raceasca. Cateii de usturoi vor iesi foarte usor din coaja, prin simpla presare cu mana.

Dupa ce ai copt usturoiul, topeste untul intr-o tigaie adanca si caleste ceapa pana devine translucida, Adauga condimente, sare si piper si soteaza inca un minut. Adauga usturoiul copt, supa concentrata de pui si asteapta sa dea in clocot.

Continua sa gatesti la foc mic pentru un sfert de ora.

Adauga laptele si omogenizeaza.

Foloseste un blender pentru a mixa toate ingredientele.

Supa italina de usturoi se serveste calda, asezonata cu patrunjel tocat, felii de lamaie si paine prajita.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.