zoot

Vrei sa stii ce tip de ten ai? Fa-ti testul servetelului

In alegerea produselor cosmetice si a celor de ingrijire faciala este esential sa stii ce tip de ten ai. Desi poti folosi numeroase indicii ale propriei pieli pentru a identifica tipul tenului, exista o metoda simpla si accesibila care sa-ti confirme sau sa-ti infirme ceea ce deja stiai. Prin testul servetelului poti identifica numeroase probleme cu care se confrunta tenul tau, avand posibilitatea sa iei atitudine.

cum afli ce tip de ten ai

 

Cum se face testul servetelului?

Curata-ti fata cu un cleanser fara sapun sau alcool apoi tapoteaza cu un prosop pentru a o usca. Vei vrea sa indepartezi orice urme de murdarie, impuritati sau reziduuri cosmetice. Asteapta doua-trei ore ca ph-ul pielii sa se normalizeze, timp in care nu ai voie sa-ti atingi fata cu mainile sau sa aplici vreun produs cosmetic sau de ingrijire faciala.

Foloseste un servetel obisnuit, curat si preseaza-l in trei zone cheie: pe frunte, pe barbie si pe obraji. In functie de cum se comporta ulterior servetelul, poti trage anumite concluzii:

  • Daca servetelul s-a lipit de zonele mentionate iar cand il aproprii de o sursa de lumina observi cu ochiul liber pete de grasime, atunci ai un ten uleios.
  • Daca servetelul s-a lipit de ten insa atunci cand il cercetezi nu contine pete uleioase, ai un ten normal.
  • Daca observi petele de grasime doar cand lipesti servetul de zona T (frunte, nas, barbie) atunci ai un ten mixt.
  • Daca servetul nu se lipeste deloc de ten, atunci ai tenul uscat. Tot tenul uscat este acela care se simte usor tensionat, strans (pentru ca nu l-ai hidratat), pare lipsit de viata si monoton.

Ceea ce trebuie sa stii este ca anumite conditii interne si externe pot interveni in rezultatele testului. In primul rand temperatura din camera, umiditatea dar si starea ta sanatate. Cu toate acestea, testul este unul simplu si accesibil si, daca nu ai facut-o pana acum, iti propunem sa-l incerci. Poate fi punctul de pornire pentru o ingrijire corespunzatoare a tenului, in functie de particularitatile sale.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.