zoot

Vitamine pentru piele, par si unghii

Daca nu ti le procuri din dieta, te poti gandi la un supliment de vitamine pentru piele, par si unghii.

Vitamine pentru piele, par si unghii

Biotina

Biotina sau vitamina H este solubila in apa si face parte din complexul de vitamine B. Se regaseste in mod natural in organism si este sintetizata de catre acesta din bacterii. Aceasta actioneaza ca o coenzima si este necesara pentru multe dintre functiile corpului. Este vitabila pentru cresterea celulelor si poate fi de ajutor in pastrarea unui nivel constant al zaharului in organism. Ajuta la crestea unghiilor si stimuleaza sanatatea parului, protejandu-l impotriva uscarii, matretii si previne ruperea. Este vitamina recomandata persoanelor cu par subtire si unghii fragile.

Vitamina B

Complexul de vitamine B actioneaza ca un antioxidant pentru piele, ajuta la echilibrarea nivelului de testosteron, ajutand cu acneea. Deficitul de vitamina B este o cauza majora a aparitiei acneei, asa ca trebuie sa te asiguri ca-ti intrunesti necesarul zilnic. In plus, vitamina B ajuta la reducerea stresului.

Omega 3

Acizii grasi esentiali Omega 3 sunt necesari pentru buna functionare a organismului. Sunt concentrati in creier si au functii cognitive si comportamentale importante. Doi dintre ei, EPA si DHA se gasesc preponderent in peste iar ALA in seminte si nuci. O dieta bogata in acizi grasi omega 3 ajuta la repararea celulelor pielii si hidratarea pielii de la interior la exterior, ba mai mult, actioneaza ca o bariera impotriva razelor UV si imbatranirii premature.

Vitamina A

Vitamina A este o vitamina liposolubila, stocata in organism. Pentru a fi absorbita este necesara prezenta grasimilor si a mineralele. Vitamina A mentine pielea tanara si neteda, fiind recomandata in special in scopuri preventive si celor cu piele predispusa la acnee. Cu toate acestea, pentru a vedea rezultate semnificative ar trebui luat un derivat sintetic de vitamina A, precum Accutane.

Vitamina C

Vitamina C este importanta pentru formarea colagenului, insa este necesara o doza foarte mare pentru rezultate vizibile si, din moment ce este solubila in apa, administrarea ei pe cale orala ar rezulta in dizolvarea aceste prin urinare. Mult mai recomandat este sa ti-o procuri din alimente, decat sa te astepti ca un supliment sa faca miracole.

Vitamina E

Vitamine E este un antioxidant puternic, cu proprietati anti-inflamatoare. In cazul pacientilor cu eczeme sau psoriazis, suplimentele cu vitamina E pot uneori ajuta cu inflamatia, dar nu sunt suficiente dovezi stiintifice pentru a atesta eficacitatea.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.