zoot

Vinete pane in crusta de pesmet

Vinete pane in crusta de pesmet

Delicioase atat calde cat se reci, alaturi de o salata asortata sau un sos de usturoi, le poti consuma la o masa principala a zilei sau poti pregati sandvisuri cu vinete pane pentru micul dejun de a doua zi.

Ingrediente:

  • 1 vanata
  • 2 oua BIO
  • Faina
  • Pesmet
  • Ulei pentru prajit
  • Sare si piper

Vinete pane in crusta de pesmet

Alege o vanata ferma si sanatoasa. Spal-o intr-un jet de apa si sterge-o cu un servet de bucatarie.

Taie vanata rondele groase de aproximativ 1 cm. Aseaza-le intr-o strecuratoare mare si presara sare peste ele. Lasa-le sa se scurga de apa cel putin jumatate de ora. Este foarte important sa indepartam cat mai multa apa din feliile de vinete.
*** Sarea scoate apa si amareala din vinete.

Pregateste trei farfurii adanci.

  • 1 cu ouale batute cu un praf de sare si piper
  • 1 cu cateva linguri de faina
  • 1 cu cateva lingurite de pesmet

Fiecare bucata de vanata se da prin faina, apoi prin ou si la sfarsit prin pesmet. Se captusesc bine, se indeparteaza excesul si se aseaza-o intr-o farfurie curata.

Se alege o tigaie adanca si se incinge uleiul de gatit.
*** uleiul este incins cand incepe sa sfaraie daca arunci in el cateva graunte de pesmet.
*** uleiul nu trebuie sa scoata fum.

Rondele se prajesc in baie de ulei, cate 3-4 deodata, in functie de diametrul tigaii. Dupa ce se transfera in tigaia cu ulei incins, focul se reduce la mediu spre mic si se gatesc pe ambele parti, intorcandu-se de doua ori, pana se gatesc in mijloc si se rumenesc la exterior.

Scoate-le din tigaie cu o spumiera sau paleta.

Aseaza cateva bucati de prosoape de bucatarie din hartie intr-o farfurie adanca si aseaza vinetele pane pentru a se scurge de excesul de ulei.

De indata ce s-au racit putin, pot fi servite.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.