zoot

Video: Asa DA. Asa Nu. Makeup Dos & Don’ts

Iata un tutorial Beauty Base care iti arata cele mai comune greseli de machiaj ale celor care cred ca stapanesc diferite tehnici moderne de makeup insa exagereaza sau le folosesc eronat. Impartind fata modelului in doua parti separate, makeup artistul de la Beauty Base reuseste sa iti arate in acelasi timp greselile frecvente in patima carora poti sa cazi cu usurinta dar si modalitatea corecta de aplicare. Urmarind acest tutorial vei invata sa te machiezi corect si sa folosesti tehnicile moderne de conturare in favoarea ta.

Video: Asa DA. Asa Nu. Makeup Dos & Don’ts

  1. Asa NU: Alegerea gresita a nuantei de fond de ten. Este vorba de o diferenta subtila de subton, nu neaparat de alegerea unei nuante prea inchise sau prea deschise. Makeup artistul aplica un fond de ten cu subton roz pe un ten cu subton galben. Asa DA: Alegerea unei nuante in culoarea pielii, in acelasi subton ca si tenul.
  2. Asa NU: Aplicarea unei pudre grele, in subtonuri de galben peste fondul de ten, prin miscari circulare care misca particulele de fond de ten, obtinandu-se acel aspect tencuit al fetei. Asa DA: Aplicarea unei pudre translucide care nu modifica culoarea fondului de ten prin miscari de tapotare, rolul pudrei fiind doar acela de a fixa machiajul, necesar in special in cazul tenului uleios sau mixt (zona T).
  3. Asa NU: conturarea excesiva a fetei cu bronzer mult mai inchis la culoare decat fondul de ten. Asa DA: conturarea aproape imperceptibila a tenului cu ajutorul pensulei care se scutura pentru indepartarea excesului. Se contureaza perimetrul exterior al fetei, pometii si linia maxilarului, conturand cifra ‘3’. Obtii astfel un aspect ca si proaspat sarutata de soara, nicidecum murdar.
  4. Asa NU: folosirea excesiva a blush-ului doar pe marul pometilor. Asa Da: aplicarea subtila catre partea din spate a pometilor.
  5. Asa NU: folosirea excesiva a unui iluminator cu particule stralucitoare care da impresia grasime. Asa DA: folosirea subtila si strategic plasata a ilumatorului deasupra pometilor si pe arcul lui cupidon printr-un blending perfect cu fondul de ten.
  6. Asa NU: conturarea excesiva a sprancenelor intr-o culoare mult prea inchisa. Asa DA: folosirea unui fard de sprancene intr-o culoare naturala, cat mai apropiata de cea a sprancenelor, prin tuse fine care imita firul de par.
  7. Asa NU: Fardul aplicat pe pleoape fara blendingul corespunzator, iluminarea puternica a arcadei folosind fardul alb, eventual cu multe particule stralucitoare.. Asa DA: trecerea este subtila, degradeul perfect. Arcada si coltul intern al ochilor sunt iluminate aplicand un fard bej deschis.
  8. Asa NU: codita exagerata a ochilor in cazul machiajului cu tus, trasarea unei linii dure pe pleoapa inferioara. Asa DA: o linie fina cu tus, usor ridicata spre colturi, estomparea liniei de tus pe pleoapa inferioara cu o pensula ‘smudge’ si fard.
  9. Asa NU: incarcarea exagerata a genelor de rimel. Asa DA:  accentuarea colturile exterioare pentru alungirea ochilor.
  10. Asa NU: folosirea unui ruj Nude prea deschis. Asa DA: folosirea unui ruj Nude cu tonuri de roz, intr-o nuanta putin mai inchisa decat buzele tale.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.