zoot

Unt de migdale homemade

Pentru a pregati unt de migdale acasa, n-ai nevoie decat de un robot de bucatarie sau un blender puternic (tip Vitamix).  Practic, este vorba de trei etape: pregatirea migdalelor, pulsarea si transformarea acestora in pulbere si mixarea lor pana incep sa elibereze uleiurile si se transforma intr-o pasta cremoasa. Procesul nu este unul rapid si nici nu-ti recomandam sa treci prin el cu un blender obisnuit. Daca ai echipamentul necesar, iti vei putea pregati unt de migdale acasa, ori de cate ori doresti.

Unt de migdale homemade

Ingrediente:

  • 2-3 cani de migdale
  • 1 lingura de ulei de cocos
  • Sirop de artar sau miere, dupa gust
  • Un praf de sare

UNT DE MIGDALE

Pregatirea migdalelor. Nu este neaparat nevoie sa folosesti migdale crude, insa iti recomandam varianta organica, fara chimicale sau pesticide. Altfel, care ar mai fi rostul unui unt homemade? Migdalele se pot lasa la inmuiat peste noapte si ulterior se decojesc. O alta varianta de care am auzit si pe care promitem sa o testam: incalzirea acestora in cuptor pentru 10-15 minute inainte de procesare.

Pulsarea migdalelor. In functie de capacitatea blenderului sau a robotului de bucatarie, se pot procesa pana la 3 cani de migdale deodata. Trebuie sa ai rabdare caci intreg procesul dureaza ceva timp. Vei observa ca amestecul incepe sa sestranga in jurul marginilor vasului, motiv pentru care iti recomandam sa opresti blenderul si sa cureti peretii, la fiecare cateva minute. In functie de puterea blenderului si cantitatea de migdale folosire, transformarea acestora in pulbere poate dura intre10-15 minute.

Eliberarea uleiurilor. Abia acum, cand credeai ca nimic nu se intampla, intervine magia. Uleiurile incep sa se elibereze iar pulberea de migdale incepe sa se prinda, formandu-se o bila. Continua sa procesezi. Dupa inca inca cinci minute, vei obtine acea pasta omogena si cremoasa, cunoscuta drept unt de migdale. Pentru a grabi prinderea, poti adauga o lingurita de ulei de cocos. Daca doresti un unt de migdale mai dulce si o textura mai cremoasa, poti adauga sirop de artar sau miere. Dupa ce ai potrivit gustul si textura, transfera untul de migdale homemade intr-un recipient cu inchidere ermetica. Noi folosim un borcan Mason Jar.

Untul de migdale homemade se pastreaza in frigider si se poate consuma in termen de 2-3 saptamani insa nu va rezista atat. Consuma-l ca atare sau intinde-l pe o felie de paine integrala, biscuiti sau prajiturele integrale. Adauga-l in smoothie-uri pentru un plus de cremozitate sau in diferite retete de prajituri care cer unt de migdale.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.