zoot

Unt clarifiat cu mirodenii

Reteta de ghee era una bine pastrata. Il poti pregati si tu acaa, pe aragaz. Ba mai mult, il poti condimentele cu cele ma alese mirodenii pentru a-i da, cu adevarat, un gust sofisticat. Untu se va intari dupa ce-l tii la rece si va deveni lichid, din nou, cand il aduci la temperatura camerei.

Unt cu usturoi

Ingrediente:

  • 450g unt nesarat
  • ½ ceapa rosie, tocata marunt
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • ½ radacina de ghimbir, rasa
  • 1 lingurita seminte de schinduf
  • 1 lingurita de chimen macinat
  • 1 lingurita de oregano uscat
  • 1 lingurita de seminte de cardamom
  • ½ lingurita de turmeric
  • 8 frunze de busuioc

UNT CLARIFIAT CU MIRODENII

Topeste untul intr-o tigaie adanca, la foc mediu, amestecand frecvent. Cand spuma se ridica la suprafata, indeparteaz-o cu o paleta. Continua sa gatesti untul pana nu mai apare spuma dar ai grija sa nu se rumeneasca. Adauga ingredientele pregatite dupa recomandarile de mai sus si continua sa mai gatesti un sfert de ora, amestecand din cand in cand.

Ia tigaia de pe foc si lasa putin sa se raceasca, dupa care strecoara printr-o sita fina inainte de a servi. Ultimul pas este optional daca ai de gand sa-l servesti intr-un timp mai scurt. Strecurat, se poate pastra in frigider intr-un container inchis ermetic pana la 3 saptamani.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.