zoot

Un alt fel de gazpacho! Supa crema rece cu avocado

Reteta gazpacho cu avocado

Avocado: un adaos interesant la clasica supa rece de rosii (gazpacho). Obtii o supa rece usoara, revigoranta si foarte hranitoare, fara a fi nevoie sa aprinzi aragazul si sa faci caldura. Raw, ideala pentru zilele calduroase de vara!

Ingrediente:

  • un avocado mare copt taiat felii
  • 600g rosii coapte si dulci, curatate de codita si pielita (pe cat se poate)
  • o ceapa rosie mica tocata, inmuiata timp de 5 minute in apa si scursa
  • un ardei rosu curatat si feliat
  • un catel de usturoi
  • 2 linguri de ulei de masline (sau de susan)
  • o lingura de zeama de lamaie sau otet de mere
  • 1/2 lingurita de paprika dulce
  • sare si piper dupa gust
  • optional: o ceasca de apa rece pentru a subtia compozitia sau o felie de paine pentru a inchega compozitia

Supa crema rece cu avocado

Se pregatesc ingredientele dupa cerinte (optional: rosiile se pot blansa in apa fiarta pentru a le inlatura cu usurinta pielita) si se adauga in blender. Se mixeaza pana se obtine o pasta omogena, se gusta si se asezoneaza cu condimentele.

Se serveste rece in ziua in care este pregatita (cel tarziu a doua zi). Pentru ornare poti folosi patrunjel tocat sau un mix de rosii, castravete si ardei rosu tocat marunt. Se mai poate servi cu un ou fiert tocat cubulete, o lingura de smantana si crutoane pentru o masa completa.

Daca ai un avocado copt pe care nu stii cum sa-l consumi si rosii coapte, atat de dulci incat ai putea sa le consumi goale, atunci iti va iesi o supa rece pe cinste.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.