zoot

Uite care este tunsoarea potrivita pentru tine

Sarcina alegerii tunsorii potrivite nu trebuie neaparat lasata pe seama stilistilor. In alegerea tunsorii potrivite intra mai multi factori, pe care-i vom analiza pe rand:

bob lung
tunsori par lung subtiaza

Foto: Image.net

 

1. Preferintele individuale

Cu singuranta ti-ai format cateva preferinte, chit ca vorbim de o tunsoare scurta sau una lunga, un bob sau o tunsoare filata. Priveste-ti parul, comparandu-l cu cel din imaginile revistelor de moda si intreaba-te ce ai vrea sa schimbi la el. Cum ar arata parul tau in viziunea ideala? Ceea ce trebuie sa stii este ca intre aceasta imaginea si ceea ce poate face stilistul pentru parul tau stau alti cativa factori:

 

2. Textura parului tau

Textura firului tau de par (drept, ondulat, cret) dar si densitatea acestuia vor dicta in mare parte liniile tunsorii. Textura parului influenteaza decisiv felul in care acesta cade si se aseaza dupa ce parul este tuns. Stilistul este in masura sa prezica toate aceste lucruri datorita experinetei sale cu mai multe tipuri de texturi.

  • Tunsorile in scari vor avantaja textura creata, luandu-i din volum si densitate
  • Un par drept si fin este avantajat de o tunsoare medie. O lungime lunga il poate face sa para plat si lipsit de viata.

 

3. Stilul tau de viata

Anumite tunsori sunt mai greu de intretinut ca altele asa ca stilul de viata si timpul pe care esti dispusa sa-l investeti in coafura parului tuns intr-un anumit fel sunt factori decisivi in alegerea tunsorii potrivite. Nimeni nu neaga importanta tunsorii in felul in care parul cade insa si cea mai potrivita tunsoare are nevoie de intretinere.

  • Obisnuiesti sa-ti usuci parul cu peria de volum si uscatorul? Atunci te-ai putea orienta catre o tunsoare in scari, chiar si breton.
  • Nu ai timp sa-ti coafezi parul? Atunci o lungime medie, spre exemplu un bob este ideal pentru femeile practice si active. Usor de intretinut, bobul este tunsoarea ideala pentru proaspetele mamici sau femeile corporatiste.

 

4. Personalitatea ta

Nu numai piesele vestimentare cat si tunsoare ar trebui sa-ti reflecte stilul personal. Pretioasa? Mizeaza pe un par lung filat strategic, un par in care investesti timp, tehnici si produse de styling. Practica? Alege lungimea medie. Nonconformista? Nu ne-ar mira sa te tunzi pixie. Toate aceste alegeri tin de personalitatea ta si felul in care vrei ca cei din jur sa te perceapa. Bineinteles, alaturi de personalitate intra in joc si varsta sau profesia.

 

5. Fizionomia si conformatia corpului tau

Degeaba iti doresti breton drept daca ai fata rotunda. Un breton plat nu va face altceva decat sa adauge un plus de rotunjimi. Un stilist iti va recomanda un breton lung, intr-o parte sau parul mediu, cu carare pe mijloc, care subtiaza. O tunsoare profesionala poate masca mici imperfectiuni, poate scoate in evidenta o structura osoasa si poate alungi gatul.

  • Fata rotunda poate fi complimentata de un bob lung (lob) cu care pe mijloc sau par lung filat cu breton lung intr-o parte.
  • Fata lunga poate fi temperata de breton drept si plat.
  • Fata in forma de inima poate fi aplanata de o tunsoare la baza umerilor cu mai mult volum in partea inferioara.
  • Gatul scurt poate fi compensat prin suvite filate strategic care-ti incadreaza chipul.
  • Structura osoasa poate fi pusa in evidenta de un bob scurt, intens filat.

Daca ti-ai format deja o idee despre cum fizionomia iti influenteaza alegerea tunsorii potrivita, arunca o privire asupra conformatiei tale. Atat lungimea cat si forma parului ar trebui sa fie in armonie cu corpul tau. O silueta corpolenta poate fi avantajata de o tunsoare lunga pana la nivelul claviculei care subtiaza. Lungimea si liniile trase de filatul strategic poate alungi si subtia. Mai mult, o silueta scunda poate parea si mai scunda daca parul este exagerat de lung.

 

tunsori bob scurt pentru femei practice
tunsori pixie pentur femei noncorformiste

Foto: Image.net

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.