zoot

Uddiyana Bandha: pozitia Yoga pe care trebuie sa o incerci!

Desi poate parea o pozitie complicata la prima vedere, Uddiyana Bandha este un exercitiu fundamental in practica Hatha Yoga datorita multiplelor sale efecte terapeutice. Se efectueaza pe stomacul gol si presupune sa-ti tii respiratia pentru a crea un vid in piept. Astfel, se imbunatateste circulatia la nivelul organelor abdominale, atragand sangele din cavitatea abdominala in piele si inapoi la inima. Aceeasi tehnica ajuta la asimiliarea nutrientilor in sange, dar si la eliminarea toxinelor. Sentimentul este unul placut, vei avea senzatia unui corp usor si eliberat de emotii negative (uddiyan, unda inseamna a zbura, a pluti in aer). In celebrul tratat Siva Samhita este vazuta ca o tehnica atat de puternica incat “prin practica ei intensa timp de 6 luni, yogin-ul sigur va cuceri moartea“. Practicata in mod regulat, Uddiyana Bandha te ajuta sa respiri mai eficient si mai confortabil. In acelasi timp, este recomandata pentru imbunatatirea posturii si aplatizarea abdomenului.

Uddiyana bandha pozitie yoga

Uddiyana Bandha:

Uddiyana Bandha se executa pe stomacul gol, la cel putin patru ore dupa o masa principala, imbracata lejer

  1. Pozitioneaza-te in picioare, cu picioarele departate la nivelul soldurilor si expira complet.
  2. Indoaie picioarele si aseaza-ti mainile pe coapse. Mentine cea mai mare greutate a corpului pe brate, indoind coatele.
  3. Lasa barbia jos, spre piept si inchide glota, astfel incat aerul sa nu poata intra in plamani.
  4. Mentine muschii abdominali relaxati, realizeaza o respiratie falsa, ridicat usor ridicand coastele ca si cum ai incerca sa inhalezi pe deplin in piept.
  5. Mentine cat poti retentia in vid, fara sa simti ca ramai fara aer.
  6. Revino in pozitia initiala, permitand peretelui abdominal sa revina la normal.
  7. Ridica-te usor, ridicand capul ultimul, inhaland usor si profund.
  8. Dupa ce respiratia a revenit la normal, poti executa inca o data exercitiul (repeta pana la 7 ori)

Contraindicatii: ulcer stomacal au intestinal, hernie, tensiune arteriala crescuta, boli de inima, glaucom, menstrustie, sarcina.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.