zoot

Trucuri pentru un ten luminos

Trucuri pentru un ten luminos

Luminozitatea confera tenului o prospetime si o frumusete aparte. De cele mai multe ori simulam aceasta luminozitate prin machiaj cand ea ar trebui sa vina din interior. Cu o rutina de ingrijire bine pusa la punct, poti obtine un ten luminos fara a mai apela la diferite artificii.

Spala-ti fata cu o lotiune de curatare care contine argila

Curatarea fetei este primul pas in rutina de ingrijire a pielii. Te ajuta sa elimini impuritatile precum murdaria, sebuumul acumulat pe parcursul zilei si orice reziduu de machiaj de pe suprafata pielii. Secretul tenului luminos consta in alegerea lotiunii de curatare potrivita. Alege una in a carei continut regasesti argila. Dupa folosire, pielea pare din ce in ce mai luminoasa si mai radianta. Maseaza lotiunea pe piele in miscari circulare apoi indeparteaza cu apa calduta din abundenta.

Exfoliaza-ti tenul periodic

Exfolierea este procesul prin care se indeparteaza celulele moarte de pe suprafata pielii si se curata pielea in profunzime. Ea poate fi chimica sau mecanica.

  • Exfolierea chimica sau peelingul implica ingrediente care penetreaza stratul superficial al pielii, acizi alfa-hidroxi (AHA) – acidul lactic, glicolic sau acizi din fructe sau beta-hidroxi (BHA) – acidul salicilic sau diferite enzime.
  • Exfolierea mecanica implica frecarea pielii cu diferite particule abrazive din scruburi sau dispozitive speciale, precum periile electrice pentru curatarea fetei.

Dupa exfolierea pielea se vede semnificativ mai luminoasa, mai radianta si mai proaspata.

Foloseste dischetele pentru peeling acasa

Acestea imbin ambele tipuri de exfoliere: mecanica datorita suprafetei usor abrazive si chimica datorita compusilor AHA. Acestia exfoliaza delicat epiderma, indeparteaza celulele moare si reziduurile acumulate, stimuleaza regenerarea celulara, productia de colagen si reduc imperfectiunile tenului.

Aplica o crema / ser cu efect iluminator

Special formulata pentru a conferi stralucire tenului, vei gasi un cocktail de ingrediente (agenti exfolianti, agenti hidratanti, vitamine si antioxidanti) care previn formarea petelor de pe fata si reduc discoloratiunile de la suprafata pielii. Pentru un efect imediat te poti indreptata catre o masca de fata detoxifianta si cu efect iluminator. Rezultate bune obtii cu mastile pe baza de argila sau oxigen.

Foto: Image.net

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.