zoot

Trucuri pentru un bronz (fals) reusit

Autobronzant st tropez
Autobronzant St. Tropez

Inainte de a te gandi macar sa te dai cu autobronzant, trebuie sa-ti analizezi conditia pielii. Formula autobronzantului nu poate lucra decat pe o piele perfect hidratata. Daca ai pielea aspra, amana procesul cateva zile, timp in care aplici crema hidratanta cu regularitate, de fiecare data cand iesi din dus.

St tropezExfoliaza! Suntem sigure ca ai mai auzit asta inainte insa n-am putea stresa suficient cat este de important sa indepartezi celule moarte inainte de a te bronza artificial. Exfoliaza-ti corpul cu un scrub si o manusa din lufa apoi hidrateaza pielea. Abia dupa ce crema hidratanta a intrat in piele, poti folosi autobronzantul.

Poti aplica autobronzantul cu palmele cu conditia sa folosesti servetele demachiante pentru a curata bine palmele la sfarsitul sesiunii. Mult mai practica poate fi folosirea unei manusi speciale din latex.

Sigur ai observat ca autobronzantul tinde sa se stranga in zonele cu pliuri (coate, genunchi, zona dintre degete). Pentru a evita acest neajuns, maseaza la final un pic de crema hidratanta in aceste zone. O alta idee este sa foloseste o formula diluata pentru aceste zone problematice (parte autobronzant, parte crema hidratanta).

Alte zone pe care este recomandat sa aplici autobronzant diluat cu crema sunt: mainile si labele picioarelor. O alta solutie o reprezinta autobronzantul cu efect de bronzare treptata, pe care-l poti aplica de mai multe ori intre sedintele de bronzat. Inevitabil avem nevoie de acest retus pentru ca ne spalam des pe maini si bronzul fals tinde sa paleasca.

Un bronz uniform pare fals. Pe cine pacalim? Atunci cand ne bronzam natural interiorul bratelor si al coapselor este mai deschis pentru ca sunt zonele la care nu ajunge la fel de mult soare. Pentru a recreea naturaletea unui bronz, foloseste o nuanta mai deschisa de autobronzant pe aceste zone sau dilueaza autobronzantul cu o parte crema hidratanta.

Zona care ne da cele mai mari dureri de cap in aplicarea autobronzantului este spatele. Daca nu poti acoperi toata suprafata spatelui folosind o manusa speciala si autobronzant crema, gandeste-te sa folosesti o textura spray.

Ai rabdare! Autobronzantul se dezvolta treptat, motiv pentru care seara este cel mai indicat moment s-o faci. Mai mult, seara poti aloca suficient timp autobronzantului sa intre in piele. Daca nu poti sta dezbracata, poarta un tricou XXL care sta lejer pe tine.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.