zoot

Trei retete de post cu bruschete. Aperitive rapide si delicioase

Exista o multime de retete de bruschete, de post sau nu. Dintre acestea trei imi plac imi mod deosebit si le gatesc des, in special cand tin post. Daca esti la dieta sau pur si simplu iti tii sub control carbohidratii, iti recomand painea feliata de secara. Cu bruschetele nu vei da gres nici macar cand ai musafirii, fiind aperitivul ideal inainte de a servi paste.

Tip reteta: APERITIVE
Categorie reteta
: Retete de post
Subcategorie reteta : Mancaruri de post / Retete vegetariene / Retete usoare / Retete rapide
Dificultate : usoara
Timp de preparare: 5 minute
Timp de coacere: 10  minute
Portii: 3/4

retete de post.
Foto: Flickr.com CC / Janet Hudson

1. Bruschete de post cu anghinare

Pentru a gati aceasta reteta de post vei avea nevoie de:

  • jumatate de franzela sau 4/6 felii de paine de secara (depinde marimea lor si cat vrei sa le incarci cu amestec)
  • 100 g de inimi de anghinare marinate la borcan
  • 50 g de branza rasa / tofu ras (daca tii post)
  • o ceapa rosie medie taiata fin
  • 2 linguri de maioneza / maioneza vegetala (daca tii post)
  • 1 lingura de ulei de masline

Scoate bucatile de anghinare marinata din conserva, spala-le si scurge-le bine. Daca sunt prea mari, taie-le in fasii. Toaca ceapa, fie marunt, fie julien, dupa preferinte. Taie si feliile de franzela si unge-le usor cu ulei. Amesteca anghinarea cu ceapa, branza si maioneza si aseaza acest amestec peste feliile de paine. Sarea se adauga dupa gust.

Aseaza feliile de paine intr-o tavade cuptor unsa inainte sau peste care ai asezat o foaie de copt ca painea sa nu se lipeasca. Lasa-le la cuptor la foc mic aproximativ 10 minute pana devin aurii si crocante. Inainte de a servi aceasta gustare de post, las-o sa se raceasca.

Retete de post. Bruschete
Foto: Flickr.com CC / nicsuzor

2. Bruschete de post cu rosii si tofu

Pentru a gati aceasta reteta de post vei avea nevoie de:

  • jumatate de franzela sau 4/6 felii de paine de secara (depinde marimea lor si cat vrei sa le incarci cu amestec)
  • 4 rosii micute
  • 100g de branza de capra rasa / tofu (daca tii post)
  • 2 catei de usturoi taiati foarte marunt
  • 1 lingura de ulei de masline
  • oregano sau cateva foi de busuioc
  • sare si piper dupa gust

Secretul retetelor de bruschete cu rosii consta in pregatirea rosiilor. Daca alegi sa folosesti rosii proaspete, este musai sa scobesti si sa inlaturi interiorul. Daca te apuci sa toci toata rosia, interiorul este foarte zemos si aceasta zeama se va infiltra in paine, facand-o moale.

Dupa ce ai tocat rosiile buculete si ai adaugat condimentele – Eu una prefer oregano in locul busuiocului, dar tu le poti folosi pe oricare, chiar pe ambele, depinde de gust – pregateste si branza care se da prin razuitoare. Feliile de paine se ung cu ulei de masline dupa care se adauga rosiile condimentate. La sfarsit se presara branza rasa / tofu ras daca tii post.

Feliile de paine se aseaza in tava unsa cu ulei inainte sau peste o foaie de copt. Se lasa la cuptor timp de la 5-10 minute sa se rumeneasca painea.

retete de post. bruschete
Foto: Flickr.com CC / PenLlawen

3. Bruschete de post cu ciuperci

Pentru a gati aceasta reteta de post vei avea nevoie de:

  • jumatate de franzela sau 4/6 felii de paine de secara (depinde marimea lor si cat vrei sa le incarci cu amestec)
  • 4 / 6 ciuperci champignon (sau orice alt tip)
  • 100 g parmezan sau tofu ras (daca tii post)
  • 2 catei de usturoi tocati marunt
  • 1 lingura de ulei de masline
  • cimbru sau oregano  / sau chiar patrunjel tocat (dupa preferinte)
  • sare, piper dupa gust

Daca folosesti ciuperci proaspete, le vei curata de coaja si lei vei fierbe pret de 10 minute. Le vei lasa sa se scurga dupa care le cali in ulei incins timp de cateva minute. Usturoiul il poti adauga in tigatie sau la sfarsit in amestecul de ciuperci  si condimente.

Feliile de paine se ung cu ulei de masline dupa care se adauga amestecul de ciuperci si condimente. Presara parmezanul sau tofu ras si da la cuptor timp de 10 minute ca painea sa devina crocanta.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.