zoot

Tratarea acneei cu retinoizi, fara efecte adverse

Acnee retinoizi

De curand am auzit am auzit de o noua terapie: SCT (Short Contact Therapy) – o metoda de a folosi un produs cu potential iritant, precum retinoizii, fara efectele adverse. Cat de scurt este contactul? Orice interval de la 30 de secunde la cinci minute, aflam dintr-un studiu condus de catre Dr. Bershad si colegii sai, publicat in Archives of Dermatology.

In cadrul studiului, pacientilor li s-a cerut sa aplice retinoidul pe pielea uscata si curata, o data sau de doua ori pe zi si sa-l lase pana la cinci minute inainte de a-l indeparta. Toti participantii la studiu, indiferent de durata tratamentului, au vazut o imbunatatire a acneei pana la sfarsitul celei de-a12 saptamani. De fapt, cei care au vazut cele mai bune imbunatatiri au fost cei care au aplicat produsul doar o data pe zi si l-au tinut pana la 3 minute si jumatate.

Dr. Bershad este de parere ca reducand timpii in care retinoidul este in contact cu pielea, te poti bucura de aceleasi beneficii fara ca pielea sa se irite. Se pare ca metoda functioneaza doar cu Tazorac – un retinoid sintetic care nu este inactivat de piele (spre deosebire de retinoizii naturali).

Daca crezi ca SCT este o terapie mult mai potrivita pentru tenulu tau, adu-o in discutie la urmatoarea ta vizita la medicul dermatolog.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.