zoot

Tot ce trebuie sa stii despre oja mata

Au trecut mai multi ani de cand oja mata a inceput sa castiga in popularitate. Prima oara au fost vazute in 2009, aflam de la Miss Pop, un nail artist celebru care a introdus textura mata in colectiile unor case de moda de renume, precum Rag & Bone, Charlotte Ronson si Marissa Webb.

Din momentul in care blogosfera si-a manifestat interesul fata de aceasta schimbare de textura, nume mari din industria cosmeticii au inceput sa lanseze pe piata variante mate. Ulterior apare top coat-ul matifiant, un lac de unghii incolor care, aplicat peste orice tip de oja, ii matifiaza textura. Este o alternativa foarte avantajoasa ca pret caci, practic, poti matifia orice culoare si textura de oja pe care deja o detii.

Desi poti matifia orice nuanta, asta nu inseamna ca si trebuie sa o faci. Unele nuante pur si simplu arata mai bine intr-un finisaj lucios. In general, culorile clasice matifiate arata grozav. Gandeste in termeni de negru, rosu, alb sau roz pal sau nude. Pe langa acestea incearca culorile metalice.

Truc: aplica top coat-ul matifiant peste unul cu finisaj lucios. Acesta din urma are rolul de a nivela si uniforma suprafata unghiei si culoare iar cel matifiant transforma aspectul formulei intr-unul mat.

Top coat-ul matifiant se poate aplica integral pe toate suprafata unghiei, sau doar partial, pe anumite zone. Tonya kraska

Te poti folosi si de un instrument de punctare pentru a crea o manichiura in bulinute. Obtii astfel un joc de texturi foarte original.

Milknbutterjed

Sunt modele de unghii care arata mult mai bine pe o textura mata, in special cele care implica aplicarea pietrelor si bijuteriilor pe unghii.

Daisywalkernaildesign

Simti ca-ti lipseste inspiratia? Gasesti peste 350.000 de postari sub hashtag-ul mattenails pe Instagram.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.