zoot

Tort de morcovi raw vegan. Dulce si satios!

Desi ingredientul cheie este morcovul, abia il simti in aceasta reteta de tort raw vegan. Este racoros, dulce, sanatos (nu contine zahar adaugat) si foarte satios. Nici macar n-ai nevoie de anumite dexteritati, ci doar de un blender. Un desert simplu pe care-l poti pregati alaturi de micutii tai.

Reteta tort morcovi raw veganIngrediente pentru blat

  • 500g morcovi curatati, dati prin razatoarea fina
  • O cana de curmale fara samburi
  • O cana si ½ faina din fulgi de ovaz (fulgii de ovaz se mixeaza in blender pana se transforma intr-o pudra) *** pentru alternativa fara gluten poti alege faina din migdale
  • O cana de nuci sau migdale / caju (dupa preferinte) hidratate peste noapte si tocate marunt

Ingrediente pentru crema

  • 200g de caju crud, hidratat peste noapte
  • ½ ceasca de smantana vegetala din cocos
  • O lingura de ulei de cocos
  • O lingura de sirop de artar (sau indulcitor natural precum stevie, xylitol)
  • Zeama stoarsa de la o lamaie
  • Nuci, seminte de dovleac, fulgi de cocos pentru ornare

Cum se face tortul de morcovi raw vegan

Introdu fulgii de ovaz in blender si mixeaza-i pana ii transformi intr-o faina. Curata morcovii de coaja si da-i prin razatoarea fina. Introdu curmalele in blender si mixeaza-le piure, adauga morcovii, faina din fulgi de ovaz si nucile si mixeaza pana se amesteca bine.

Unge cu ulei de cocos o forma de tort retractabila si preseaza pe fundul tavii jumatate din compozitie. Da la congelator pentru 30 de minute, timp in care faci crema.

Pune caju-ul hidratat, smantana vegetala de cocos, uleiul de cocos, indulcitorul si zeama de lamaie in blender si mixeaza pana obtii o consistenta de crema.

Scoate forma de tort din congelator si adauga crema. Da din nou la congelator jumatate de ora dupa care toarna restul compozitiei de blat si crema. Garniseste tortul de morcovi raw vegan cu fulgi de cocos, seminte, nuci etc.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.