zoot

Tort de Craciun cu crema de mascarpone si gem

Tort de craciun cu crema de mascarpone si gem rapid simplu reteta

Ti se intampla sa lasi prepararea dulciurilor pe ultima suta de metri? Ceasul ticaie si ti se pare ca te regasesti intr-o situatie fara scapare. Respira! Inca mai ai timp sa pregatesti cel mai simplu si mai rapid tort de Craciun. Pregatit de la zero, din blat de pandispan este un tort suprapus pe mai multe straturi si umplut cu o crema rece.

Nu lasa gandul de crema pregatita la rece sa te sperie! Gatita la mixer cu mascarpone si frisca, isi schimba usor textura dupa ce sta la rece si se combina perfect cu gemul de capsuni. Bineinteles, poti folosi orice tip de gem ai in camara. Nu-ti mai ramane decat sa-l decorezi in spiritul Craciunului si sa-l prezinti familiei si prietenilor pe masa de sarbatoare.

Blatul pufos in combinatie cu crema bogata si dulceata gemului te vor transforma in cea mai indragita gospodina. Bineinteles, daca te grabesti, poti folosi blat cumparat din magazin. Secretul acestui tort ramane intre noi.

Ingrediente pentru blat:

  • 225g faina alba
  • 225g zahar alb
  • 225g unt, la temperatura camerei
  • 4 oua
  • ½ plic praf de copt
  • 1 praf de sare

Ingrediente pentru crema:

  • Gem de capsuni
  • 200ml mascarpone
  • 200ml frisca lichida / smantana dulce
  • 3-4 linguri de zahar pudra

Ingrediente pentru decorat:

  • Zahar pudra
  • Fructe de padure
  • Nuci
  • Crengute de brad

Tort de Craciun cu crema de mascarpone si gem

Preincalzeste cuptorul la 180C si pregateste doa forme de prajituri rotunde cu baza de 20 cm (unge-le cu unt sau aseaza in interiorul lor hartie de copt sau foaie de aluminiu).

Bate untul cu zahar pentru blat tort

Bate untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul alb pana obtii o culoare pala. (Asigura-te ca zaharul este dizolvat complet).

Adauga ouale in compozitia de blat tort

Adauga ouale pe rand si incorporeaza-le in compozitie. Amesteca bine dupa fiecare ou.

Incorporeaza faina in blat

Adauga faina si praful de copt si amesteca din nou cu mixerul pentru a le incorpora in compozitie.

Toarna compozitia blat tort de craciun

Imparte compozitia in doua parti egale si toarna-le in formele de prajitura pregatite anterior.

Da la cuptor pentru 15-20 minute sau pana cand se rumenesc frumos pe margine si se coc complet in interior. Lasa-le putin sa se raceasca, indeparteaza-le din forme si lasa-le sa se raceasca pe un gratar.

Taie pe jumatate blatul

In timp ce blatul se raceste, pregateste crema pentru tortul de Craciun: amesteca crema Mascarpone cu frisca lichida si zaharul pana obtii un amestec usor si pufos.

Unge cu gem blatul tortului de craciun

Taie fiecare blat pe jumatate si unge felia de blat cu gem.

Adauga crema de mascarpone peste gem

Adauga un strat generos de crema.

Tort de craciun stratificat cu crema rece

Repeta.

Tort de craciun cu crema de mascarpone frisca si gem

Adauga ultima felie de blat si pudreaz-o cu zahar pudra.

Decoreaza tortul rapid de craciun

Decoreaza tortul de Craciun dupa plac. Pofta buna!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.