zoot

Tort de clatite cu ciocolata si frisca

Tort de clatite reteta pas cu pas

Cu un aspect apetisant si un gust delicios, propune o alta idee de a prezenta si savura delicioasele clatite, de aceasta data sub forma de tort. Daca ai dexteritate in a intoarce clatitele sau dispui de o tigaie speciala, ar fi pacat sa nu incerci acest tort din foi de clatite suprapuse si umplute cu un delicios amestec din crema Nutella si frisca batuta. Finiseaza desertul cu un strat generos de glazura din ciocolata fina si decoreaza-l cu alune sau nuci, pentru un plus de textura!

Ingrediente pentru aluat:

  • 3 oua
  • 400ml lapte
  • Faina (in functie de consistenta compozitiei)
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 extract de vanilie
  • Un praf de sare
  • Ulei vegetal pentru prajit

Ingrediente pentru umplutura:

  • 300 ml frisca lichida
  • 1 borcan crema Nutella (400g) la temperatura camerei

Ingrediente pentru glazura:

  • 1 tableta ciocolata rasa
  • 1 buc de unt
  • 1-2 linguri de frisca lichida

Ingrediente pentru décor:

  • Nuci sau alune maruntite la cutit sau fulgi de migdale

 

TORT DE CLATITE CU CIOCOLATA

Se amesteca ouale cu laptele si se adauga treptat faina, incorporandu-se pana aluatul capata consistenta dorita.

Toarna cateva linguri de ulei intr-o cescuta. Foloseste o pensula din silicon pentru a unge o forma de clatite si da-o pe aragaz pentru a se incinge.

Se bate frisca pentru tort

In tigaia incinsa toarna jumatate de polonic din compozitia pentru aluat si intinde-o uniform, lasand marginile tigaii goale pentru a o putea intoarce cu usurinta. Clatitele se rumenesc frumos pe ambele parti si se transfera pe un platou.

Crema pentru tort de clatite

Se bate frisca lichida pana se solidifica, se adauga crema Nutella si se omogenizeaza bine.

Tort de clatite pas cu pas

Se intinde prima foaie de clatite, se unge cu crema apoi se aseaza urmatoarea foaie. Repeta pana la ultima foaie de clatita, asigurandu-te sa le dispui cat mai uniform unele peste altele.

Glazura ciocolata tort de clatite

Topeste untul intr-o tigaie aderenta, adauga frisca lichida si ciocolata rasa. Amesteca incontinuu pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza ingredientele. Se lasa glazura sa se raceasca putin dupa care se toarna peste tortul de ciocolata. Tortul de ciocolata se poate garnisi cu aluni si nuci, maruntite la cutit sau fulgi de migdale.

Tort de clatite reteta

Dupa ce s-a racit, se da la rece timp de una-doua ore inainte de a putea fi taiat si servit.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.