zoot

Top tunsori barbati in 2014. Doza de inspiratie

Sa nu crezi ca barbatii dispun de mai putine optiuni in alegerea tunsorii potrivite. In 2014 au numeroase stiluri de tunsori pentru barbati de unde pot alege, de la pompadour-ul modern la tunsori rebele, care le pun in evidenta nu numai personalitatea cat si stilul personal.

Tunsorile pot individualiza, pot constitui o prelungire a propriei personalitati si o reflexie a stilului de viata al unui barbat. Tot tunsoarea unui barbat arata si cat timp este dispus sa investeasa in propria imagine si infatisare. Dar sa vedem ce tunsori de barbati se poarta in 2014 printre vedete si pe podiumurile de moda:

Tunsori barbati Pompadour moderne

Stilul rock al anilor ’50 nu ar fi fost complet fara tunsorile de tip pompadour. Au fost purtate de catre cei mai doriti barbati din istorie, Elvis Presley si James Dean si sunt tunsori preferate de catre unii dintre cei mai sexy barbati contemporani: David Beckham si Justin Timberlake. Aceasta tunsoare a suferit diverse modificari de-a lungul timpului, modificari care au transformat-o in ceea ce numim pompadour-ul modern. Acesta cade mult mai natural, renuntandu-se la produsele de styling folosite in mod excesiv datorita carora aceste tunsori aratau mai degraba uleioase si exagerat de stralucitoare.

Aceste tunsori pentru barbati, de tip pompadur sunt nelipsite din prezentarile de moda ale designerilor de haute couture. Imprima un aer sofisticat barbatului contemporan preocupat de propria infatisare.

tunsori rebele pentru barbati
tunsori baieti par dat pe spate
Credit poze: Image.net

Tunsoarea pompadur moderna iti permite sa porti parul mai lung in partea de sus, si scurt in partile laterale. Pompadour-ul modern este flexibil si se potriveste mai multor fizionomii. Daca ai fata rotunda, parul lung in partea de sus ii va conferi lungime fetei, ducand-o catre idealul oval.

Daca alegi acest tip de tunsori pentru barbati, va trebui sa iei in considerare timpul necesar realizarii unei astfel de frizuri, ce implica uscarea cu uscatorul de par si aplicarea frecventa a produselor de styling.

Dupa fiecare spalare, parul se usuca cu un prosop, dupa care, cu ajutorul periei de volum si a uscatorului se usuca parul in partea de sus, directionandu-l in sus apoi in jos. Dupa ce s-a uscat, se aplica o cantitate moderata de produs de styling pana cand este distribuita uniform. Se ia peria si se periaza partile laterale in jos si partea de sus spre centrul capului. Iti poti trece mana usor prin par si daca esti multumit de rezultat, poti aplica fixativ pentru rezistenta tunsorii.

Tunsori barbati cu tepi

Aceste tunsori nu isi pierd in popularitate nici in 2014. La fel ca si in cazul pompadour-ului, lungimea parului variaza nu numai in functie de preferinte cat si de fizionomia barbatului care o poarta. Sunt tunsori moderne si elegante, potrivite barbatului contemporan, sarmant si cu fler.

tunsori barbati 2014 cu tepi
tunsori barbati cu tepi 2014
Credit poze: David Shankbone / Flickr.com CC

Pentru a obtine astfel de tunsori trebuie sa aplici un produs de styling pentru volum cand parul este inca ud, distribuindu-l uniform. Il vei usca apoi cu degetele si cu uscatorul de par, de la baza spre varfuri. Distribuie apoi o crema modelatoare (gel sau spuma de par) de la baza catre varfuri si fixeaza parul dupa plac. Aplica fixativ pentru stabilitatea frizurii.

Tunsori linse

Indiferent de lungimea parului tau poti adopta tipul de tunsori linse, cu aspect de par ud, atat de populare in vara lui 2014 atat pentru femei cat si pentru barbati. Coafurile ‘sleek’ sunt foarte cool, dandu-ti un aspect interesant, in pas cu moda contemporana.

tunsori barbati par lins tunsori barbati linse cu gel
tunsori barbati par lins tunsori barbati linse cu gel
Credit poze: Image.net

Acest tip de tunsori pentru barbati pot dispune de o carare intr-o parte sau parul poate fi pieptanat pe spate. Pentru a obtine o astfel de tunsoare iti poti usca parul cu uscatorul in forma dorita sau, daca ai o textura maleabila, il poti lasa se se usuce natural dupa care aplici o cantitate suficienta de gel de par si il aranjezi cu ajutorul unui pieptene. Pentru sustinere poti pulveriza fixativ. Daca ai o textura usor ondulata, poti folosi placa de par subtire pentru a-l indrepta.

tunsori barbati par lins pe spate
tunsori barbati linse cu gel
Credit poze: Image.net

Acest tip de tunsori place celebritatilor internationale care recurg la gel pentru a-si modela coafura dorita. Aspectul final este unul sofisticat, ca si scos din cutie pentru barbatul carui ii place sa fie mereu aranjat.

tunsori pentru barbati linse
tunsori pentru barbati linse
Credit poze: David Shankbone / Flickr.com CC

Tunsori barbati par scurt

Majoritatea barbatilor prefera parul tuns scurt, o tunsoare lejera si moderna cu minim de efort pentru intretinut. Mai scurt in parti si la spate si ceva mai lung in partea superioara, parul nu necesita ingrijiri suplimentare, luand forma tunsorii date de textura firului de par.

tunsori baieti par scurt tunsori cu tepi in 2014
tunsori barbati par scurt tunsori barbati par ondulat 2
 Credit poze: Image.net

Parul scurt se dovedeste a fi extrem de practic si de versatil, nu numai usor de intretinut. Chiar daca se mentine foarte usor, produsele de styling ii pot schimba complet infatisarea. Este tunsoarea ideala pentru mediul corporatist sau pentru barbatii pe fuga, mereu in criza de timp.

tunsori barbati 2014 tunsori barbati 2014
tunsori barbati 2014 tunsori barbati 2014
Credit poze: David Shankbone / Flickr.com CC

Tunsori rebele

Varsta, spiritul tanar, nevoia barbatilor de a se face remarcati si de a se individualiza duc la asa-zisele tunsori rebele, asimetrice, intr-o dezordine doar aparenta pentru ca, in realitate, este vorba de o dezordine controlata a texturii, a volumului si a miscarii. Acestea sunt populare atat printre baieti cat si printre barbati.

tunsori barbati par lung tunsori baieti cu tepi 2014
frizuri barbati par cret tunsori baieti cu carare exagerata intr-o parte
Credit poze: Image.net

Tunsori barbati par lung

Foarte multe celebritati trec prin faze ale vietii in care isi lasa parul lung. In aceasta categorie intra actori foarte cunoscuti precum Johnny Depp, Brad Pitt sau Tom Cruise dar si fotbalisti, precum David Beckham. Lins sau razlet, sleek sau dezordonat, parul lung are un farmec apare la barbatii care stiu sa il poarte. Desi pentru unii este doar o faza, pentru altii reprezinta o tunsoare permanenta. Parul lung la barbati nu lipseste nici de pe podiumurile de moda in sezonul primavara-vara 2014.

tunsori barbati par lung
tunsori barbati par lung
 Credit poze: Image.net

La polul opus fata de barbatii care opteaza pentru parul scurt sunt cei care opteaza pentru chelie. Daca au si un corp bine facut, acesti barbatii sunt foarte sexy, intruchiparea baietilor rai in bratele carora doresc sa cada fetele bune. Foarte multi eroi din filmele de actiune au chelie, de unde si asocierea cu forta, puterea si spiritul de luptator.

tunsoare chelie
tunsoare chelie
 Credit poze: David Shankbone, Flickr.com CC

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.