zoot

Tocanita de vita cu bere pe pat de piure de cartofi

Tocanita de vita c piure de cartofi

Ideala pentru masa principala, ti-o propunem pentru intr-o zi de weekend cand ai mai mult timp la dispozitie pentru a gati. Tocanita de vita cu bere se serveste pe un pat de piure de cartofi cu varza, patrunjel si bacon.

Ingrediente:

  • 1 kg carne de vita, taiata cubulete de 1cm
  • 1kg cartofi albi, curatati, taiati bucati
  • 3 felii de bacon
  • 340ml bere neagra
  • 1 ceasca lapte caldut
  • ½ varza mica, tocata marunt
  • 2 morcovi mici, dati prin razatoare
  • 1 ceapa alba, tocata marunt
  • 2 linguri de faina alba
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 2 frunze de dafin
  • 1 lingurita de cimbru uscat
  • 1 lingurita de sare
  • ½ lingurita piper negru
  • 2 linguri de sos worcestershire
  • 2 linguri de patrunjel tocat
  • 1 lingura de ulei vegetal
  • 2 linguri de unt

TOCANITA DE VITA CU PIURE DE CARTOFI

Preincalzeste cuptorul la 170C.

Incinge uleiul intr-o tigaie adanca (sau cratita) si soteaza carnea la foc mediu, in doua transe, pana se rumenesc cubuletele pe toate partile.

Intoarce toata carnea in tigaie, presara faina si amesteca usor pentru a se captusi.

Adauga ceapa, morcovii, berea neagra, frunzele de dafin, cimbrul, sarea, piperul si sosul worcestershire. Dupa ce a dat in clocot acopera cratita cu capac.

Da cratita la cuptor si gateste pentru 45 de minute. Inlatura capacul, amesteca tocanita si gateste pana carnea de vita e moale si lichidul s-a redus la jumatate, inca pe atat.

Aseaza feliile de bacon intr-o tigaie si gateste-le la foc mediu catre mare, intorcandu-le ocazional, pana se rumenesc, aproximativ 10 minute. Aseaza-le pe un servet de bucatarie si faramiteaza-le.

Cu o jumatate de ora inainte ca tocanita sa fie gata, pregateste piureul. Aseaza cartofii intr-o oala si acopera cu apa. Dupa ce apa a dat in clocot sareaza si redu temperatura. Continua sa-I gatesti la foc mic pana se inmoaie, aproximativ 20 de minute. Scurge si acopera-i cu capac pentru a se inabusi 1-2 minute.

Aseaza varza tocata intr-un castron pentru microunde si adauga 1-2 linguri de apa. Acopera si da la cuptorul cu microunde pentru 2 minute si jumatate. Indeparteaza cu grija si amesteca. Acopera iar si mai da la microunde pentru alte 2 minute si jumatate pana varza se inmoaie. Scurge excesul de apa, acopera varza si da-o deoparte.

Aseaza cartofi intr-un castron mare, adauga laptele, untul, sare si piper. Amesteca-i cu mixerul pana devin cremosi. Adauga varza, baconul si patrunjelul. Amesteca bine.

Tocanita de vita se serveste pe un pat de piure.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.