O tocanita de peste cu zeama subtire, gust pronuntat de cocos si usor iute, se pregateste rapid daca ai toate legumele la indemana si se serveste ca atare, usor calduta. Daca esti vegan, poti folosi conopida in locul pestelui alb. O delicatesa!
Ingrediente:
- 4-6 fileuri de peste alb
- 1 ardei gras rosu, tocat feliute
- 1 ardei jalapeno (sau ardei iute), fara seminte si nervuri, tocat feliute
- 2-3 catei de usturoi maruntiti la cutit sau zdrobiti
- 2 ceapa rosie, tocata marunt
- 1 cutie rosii cuburi decojite (400ml)
- 1 cutie de lapte de cocos
- 1 praf de piper cayenne
- Sare si piper negru, proaspa macinat
- 2-3 linguri de ulei de masline
- Zeama stoarsa dintr-o jumatate de lamaie
- Optional: patrunjel tocat
TOCANITA DE PESTE CU LAPTE DE COCOS
Verifica pestele de oase, indeparteaza-le si toaca-l bucatele lungi de 2-3 degete.
Pregateste legumele.
Incinge uleiul intr-o cratita si caleste ceapa cu ardeiul gras timp de 2-3 minute pana se inmoaie (Ai grija sa nu se rumeneasca).
Adauga usturoiul si ardeiul iute. Continua sa gateste pentru alte 2 minute, amestecand din cand in cand.
Toarna rosiile cubulete. Asezoneaza cu sare si piper.
Toarna laptele de cocos.
Adauga bucatile de peste. Asteapta sa dea in clocot, redu temperatura, acopera cu capacul si continua sa gatesti pentru 10-15 minute sau pana cand pestele este complet gatit.
Acreste tocanita cu zeama de lamaie si garniseste cu verdeturi proaspete.