zoot

Tipul de rascroiala care te avantajeaza

Fiecare femeie are trasaturi faciale caracteristice si o anumita forma a corpului, iar atunci cand vine vorba de a alege o anumita piesa vestimentara, rascroiala este cea care face diferenta dintre tinuta care te pune in valoare si cea care atrage atentia asupra micilor tale defecte. De la clasicul decolteu la baza gatului, la decolteul barcuta si cel in V, te bucuri de numeroase optiuni.

Guler si decolteu in functie de silueta
Foto: Image.net

Decolteul in V

Rascroiala capata forma literei V, cu varful pe linia bustului, ca un triunghi rasturnat. Tocmai pentru ca da impresia de verticalitate, decolteul in V da imprea unei siluete mai lungi si mai subtiri. Este o rascroiala universal magulitoare si potrivita pentru toate tipurile de silueta, reuseste sa echilibreze si sa atraga atentia asupra partii superioare a corpului. Alege decolteul in V daca ai umeri largi, torso gros sau un gat scurt pentru a-ti echilibra proportiile. Iti permite sa expui pielea, ba chiar sa arati putin decolteu.

Decolteul in U

Rascroiala topurilor cu decolteul in U este adanca si deschisa, de forma semicirculara. Versiunea mai larga a rascroielii se numeste decolteul larg. Este un alt tip de decolteu care se potriveste aproape oricarei silueta. Dezvaluie frumos clavicula si alungeste un gat scurt si gros. Este potrivit pentru silueta atletica dar si pentru femeile cu un bust mic. Daca ai umerii largi sau bustul generos, alege un decolteu mai putin adanc.

Decolteul patrat

Rascroiala se aseamana unei jumatati de patrat, spre deosebire de decolteul in U care are forma de semicerc si arata multa piele, dezgolind regiunea claviculei si a decolteului, unele dintre cele mai atragatoare parti ale femeii. Decolteul patrat este potrivit pentru femeile cu bustul mare, permitandu-le sa expuna frumos decolteul fara a descoperi prea mult din clivaj. Avantajeaza si gatul scurt sau umerii ingusti. Ia din rotunjimile fetei rotunde. Poarta-l, indiferent de tipul si forma siluetei, daca ai o pielea a gatului ferma si tanara.

Decolteul barcuta

Decolteul barcuta este inalt, drept, se deschide peste clavicule si se inchide pe marginea umarului, de regula, al fel de inalt in spate cat si in fata. Reuseste sa balanseze soldurile late pentru ca urmeaza linia claviculei si tinde sa lateasca umerii. In general, arata bine pe femei cu gat lung si umeri ingusti, dar si pentru cele cu zona toracica ingusta. Daca topul are maneci lungi, este perfect pentru femeile cu brate voluminoase.

Decolteu la baza gatului

Terminatia acestor piese vestimentare se regaseste in jurul gatului, croita intr-o forma circulara. Este o alta rascroiala versatila, potrivita pentru orice tip de silueta dar femeile cu bustul generos, gatul scurt sau barbie dubla trebuie sa acorde o mai mare atentie deschiderii pentru ca lateste. Avantajeaza, in mod deosebit femeile cu bust mic, fata si gat lung.

Decolteul in forma de inima

Rascroiala acestor piese vestimentare este deschisa si are o forma de inima, cele doua parti laterale intalnindu-se intr-un punct din centrul liniei bustului. Arata grozav pe o silueta cu bust generos, pentru a accentual clivajului, avantajeaza barbia si gatul scurt, formele unghiulare ale fetei. Iti permite sa-l accesorizezi cu o varietate de coliere si pandative, de la cele simple la cele statement.

Legat dupa gat

Aceste piese vestimentare fara maneci se prinde dupa gat, in loc sa se prinda pste umeri, lasand partea superioara a spatelui descoperita. Aceasta racroiala atrage atentia asupra centrului corpului, fiind perfecta pentru femeile cu umeri inalt si/sau largi, cu brate ferme si gat inalt.

Gulerul inalt

Gulerul inalt, tip helanca se inalta si se muleaza pe gat, terminandu-se, de regula, la cativa centimetri de barbie. Alege acest tip de guler daca ai gatul lung si-ti lipseste gusa. Se potriveste unei fete lungi cu un gat subtire, femeilor cu un bust/torso mic, siluetelor patratate si celor cu umeri ingusti. Pentru un gat mai scurt, ruleaza gulerul cat mai aproape de baza gatului pentru a echilibra proportiile de lungime. Cand porti guler inalt, exista un truc la care poti apela pentru a alungi si subtia silueta: poarta un colier lung, in V, peste helanca.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.