zoot

Terci de ovaz cremos cu vanilie si mere caramelizate

Terci de ovaz cremos cu vanilie si mere caramelizate

Il poti servi la micul dejun sau oricand ai nevoie de o gustare delicioasa care sa-ti satisfaca pofta de dulce cu un adaos minin de zahar. Fulgii de ovaz iti asigura o optiune sanatoasa de fiecare data, in orice combinatie ai alege sa-l serveste. Astazi ti-l propunem aromat cu extract de vanilie, cu un topping de mere caramelizate. Bucura-te de un boost de energie, o cantitate semnificativa de fibre si un continut bogat in minerale al acestui aliment din ce in ce mai popular.

Ingrediente:

  • 90g fulgi de ovaz
  • 400 ml lapte
  • 100 ml smantana lichida grasa
  • O lingura de zahar brun
  • O lingura de miere
  • Un mar rosu mic
  • Extract de vanilie

TERCI DE OVAZ CU VANILIE SI MERE CARAMELIZATE

Ingrediente terci ovaz

Pastaie de vanilie pentru terci ovaz

Toarna laptele si smananta lichida intr-o olicica si adauga fulgii de ovaz. Gateste terciul la foc mic timp de aproximativ 10  minute, amestecand frecvent pentru a nu se prinde pe fundul vasului. Terciul de ovaz este gata cand amestecul devine cremos si gros, absorind majoritatea lichidului. Daca ti se pare ca se ingroasa prea repede, mai poti adauga lapte. Dupa ce s-a gatit, da-l deoparte la racit.

Terci ovaz cu mere caramelizateMere caramelizateReteta terci de ovaz cu mere caramelizate pas cu pas

Spala bine marul, sterge-l cu un servet si taie-l feliute. Amesteca-l cu zaharul si miere si gateste-l intr-o tigaie antiaderenta, amestecand in cand in cand pana cand feliutele de mar se imoaie iar siropul devine lipicios.

Terci de ovaz reteta

Toarna terciul de ovaz in doua boluri, aseaza merele ca topping si asezoneaza cu sosul ramas in tigaie. Se serveste atat caldut cat si rece.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.