zoot

Tendinte: croiul petrecut

Un tip de croi perfect pentru orice tip de silueta, este croiul petrecut – avantajeaza atat silueta filiforma, cat si silueta cu forme mai pline. A fost intens exploatat de catre marile case de moda. Daca Burberry a mizate pe haine petrecute de inspiratie military, Christopher Kane a suprapus straturi de blana, asortandu-le cu incaltaminte cu blanita. Fustele din piele petrecute au fost vazute in colectia Mulberry, fuste lungi si midi in croi petrecut au defilat in colectiile Vera Wang si Victoria Beckham iar rochia corsetaj in croi petrecut, cu influente renascentiste a fost vazuta in prezentarea Osman.

Tendinte moda croi petrecut
Foto: Vera Wang / Osman / Victoria Beckham

Derivata din acest croi este rochia petrecuta, asa numita “wrap dress”, cu care ne-am intalnit des in ultimele sezoane, transformandu-se intr-un fashion item. Aparuta in anul 1972, inspirata din schitele celebrei Diane von Furstenberg, a devenit ulterior must-have, fiind purtata pe parcursul anilor de catre Printesa Diana, Paris Hilton, Madonna si Beyonce.

Rochia petrecuta este o rochie extrem de versatila, putand fi purtata indiferent de conformatie si context:

  • Daca esti plinuta, nu te feri din a purta acest tip de rochie, pentru ca, cu siguranta iti va modela corpul intr-un mod foarte frumos si iti va ascunde micile imperfectiuni.
  • Rochia petrecuta iti evidentiaza talia si iti pune in valoare sanii. Cand are talie inalta, cu tiv plasat sub sani, da impresia de talie si acolo unde nu exista.
  • Este perfecta si pentru perioada sarcinii, fiind o rochie foarte comoda.
  • Fiind o rochie cu purtabilitate flexbila, este perfecta pentru o zi la birou, dar si pentru momentele in care vrei sa adopti o tinuta mai casual.
  • Este potrivita in orice anotimp, numai materialul face diferenta.

Ai grija in primul rand la materialul din care este confectionata rochia. Daca acesta este unul de proasta calitate, rochia nu se va aseza bine pe trupul tau si nu va face altceva decat sa iti ruieze imaginea si sa-ti scoata in evidenta imperfectiunile. Nu sta departe de imprimeuri dar alege-le intelept. Imprimeul influenteaza foarte mult imaginea si purtabilitatea rochiei

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.