zoot

Tartar bicolor din avocado si somon

O versiune reinterpretata a tartarului, se imbogateste cu miezul cremos al avocadoului pentru un plus de savoare. Cele doua ingrediente principale se pot amesteca pentru a obtine un tartar colorat sau se pot monta in straturi suprapuse pentru un efect vizual garantat. Tartarul bicolor din avocado si somon este usor de gatit si, cu siguranta, reuseste sa impresioneze, atat estetic cat si ca gust.

Tartar avocado si somon

Ingrediente:

  • 300g file de somon, fara piele si oase, tocat cubulete
  • 2 avocado, coapte, tocate cubulete
  • 2 linguri de salota, maruntita la cutit
  • 1 lingura de capere, tocate marunt
  • 1 lingura de marar, tocat fin
  • 1 lingura de zeama de lamaie
  • 1 lingura de ulei de masline sau de susan

TARTAR DIN AVOCADO SI SOMON

Pentru a pregati tartarul, ai nevoie de un cutit foarte bine ascutit.

Indeparteaza pielea si oasele din fileul de somon apoi toaca-l cubulete de 0.5cm-1cm.

*** Tine la rece somonul timp de un sfert de ora pentru a-l toca mai usor.

Amesteca-l cu salota maruntita la cutit, caperele tocate marunt si mararul tocat fin. Toarna peste amestec zeama de lamaie si da la frigider. Poti pastra amestecul in frigider timp de cateva ore pana in momentul in care montezi si servesti.

In schimb, avocado-ul trebuie tocat chaiar inainte de montaj si servire. Taie-l pe jumatate,  cresteaza-l cu cutitul atat pe lungime cat si pe latime apoi scoate miezul.

Inainte de servire, amesteca avocado-ul tocat cubulete cu uleiul de masline si pestele. Preseaza amestecul intr-un cerc asezat pe farfurie.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.