zoot

Tarta cu mere. Reteta pas cu pas

O tarta cu mere putin diferita de ceea ce ai consumat pana acum. Pe un aluat fraged, cu un gust bogat de unt, merele isi pastreaza textura si sunt scaldate intr-o crema delicioasa. Se poate servi atat calduta cat si rece. Ramane la fel de delicioasa si apetisanta.

Ingrediente pentru crusta:

  • 250g faina
  • 125g unt
  • 125g zahar
  • 1 galbenus de ou
  • 2-3 linguri de apa rece

Ingrediente pentru umplutura:

  • 6-7 mere
  • 200ml smantana dulce (pentru frisca)
  • 100g zahar
  • 30g unt
  • 2 oua
  • 1 extract de vanilie
  • 1 varf de cutit de scortisoara

TARTA CU MERE

Aluat tarta cu mere

Se amesteca faina cu sarea intr-un castron adanc si se adauga untul rece, taiat bucatele. Se incorporeaza in faina cu ajutorul degetelor pana ajunge sa aiba un aspect nisipos. Se adauga galbenusul si se incorporeaza in aluat. Se adauga cate o lingura de apa rece pana cand aluatul incepe sa se adune. Se formeaza o bila de aluat, se infasoara intr-o folie si se da la frigider cel putin 30 de minute.

Crusta tarta cu mere

Unge cu unt o forma de tarta. Aluatul se intinde pe blatul de lucru presarat cu putina faina pana ajunge la dimensiunea de jumatate de centimetru, dupa care se transefera de pe facalet in forma. Se preseaza usor de jur imprejur si se ajusteaza marginile in functie de forma. Se da din nou la rece pentru un sfert de ora.

Preincalzeste cuptorul la 180 C.

Mere taiate felii

Merele de curata de coaja, se indeparteaza cotorul si se taie feliute. Se stropesc cu zeama de lamaie.

Mere asezate in crusta tarta

Feliutele de mar se aseaza deasupra crustei.

Se bat ouale cu zaharul pentru umplutura pana se obtine un amestec cremos, se adauga frisca si extractul de vanilie si se bate cu telul timp de cateva minute.Compozitia se toarna peste mere iar untul se taie feliute si se adauga deasupra.

Tarta cu mere reteta

*** Pentru un aspect crocant, poti presara deasupra merele putin zahar brun.

Reteta tarta cu mere

Se introduce tarta cu mere in cuptor si se coace in jur de 40 de minute.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.