zoot

Tarta cu ciocolata. Vegana, fara zahar adaugat!

Tarta cu ciocolata vegana

Cel mai simplu aluat de tarta, din fulgi de ovaz, gatit in timp record. N-are nevoie de mai mult de 15 minute la cuptor! In timp ce aluatul se raceste, se pregateste crema, tot cu ajutorul blenderului. Dupa ce a stat minim o ora la frigider, crema se incheaga iar tu vei obtine una dintre cele mai sanatoase si delicioase tarte pe care le-ai gustat vreodata.

Ingrediente pentru tarta:

  • 150g de fulgi de ovaz
  • 6 linguri de ulei de cocos
  • 6 curmale uscate
  • 2 linguri de pudra de cacao
  • ½ lingurita de extract de migdale

Ingrediente pentru crema

  • 100g ciocolata neagra
  • 4 linguri de pudra de cacao
  • 1 lingura de pudra de expresso instant
  • 6 curmale uscate
  • 8 linguri de ulei de cocos
  • Un praf de sare

TARTA DE CIOCOLATA VEGANA

Introdu fulgii de ovaz in blender si mixeaza pana obtii o consistenta ca de faina. Adauga uleiul de cocos, curmalele, pudra de cacao si extractul de vanilie. Omogenizeaza bine.

Unge o forma de tarta cu ulei de cocos si preseaza aluatul de tarta. Da tava la cuptorul preincalzit pentru 15 minute apoi scoate-o si las-o la racit.

Topeste ciocolata si amestec-o cu cacao si expresso. Adauga uleiul de cocos si curmalele si pulseaza, in blender, pana la omogenizare. Daca crema este prea tare, adauga o lingura de apa sau lapte vegetal.

Toarna crema peste tarta si da forma la frigider pentru cel putin o ora. Tarta de ciocolata vegana se pastreaza la frigider.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.