Tot din seria preparatelor gata in circa un sfert de ora, ne oprim azi la tagliatellele in sos alb cu file de somon tras la tigaie. Daca vrei sa reduci si mai mult timpii de gatire, poti folosi somon afumat care nu mai trebuie gatit anterior si poate fi adaugat direct in sos.
Ingrediente (3-4 portii):
- 300g tagliatelle
- 400g file de somon (fara oase)
- 150g smantana acra
- 75g parmezan
- Zeama de la 1 lamaie
- 1-2 catei de usturoi zdrobit
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 cub de unt
- Sare si piper, dupa gust
- Optional: patrunjel tocat
Tagliatelle cu somon
Toarna tagliatellele intr-o oala cu apa fierbinte si sare. Gateste-te conform instructiunilor de pe pachet, circa 8-10 minute (sau mai mult, daca preferi o textura mai moale). Scurge pastele si opreste cateva linguri din apa in care au fiert.
Optional: Presara sare peste fileurile de peste si lasa-le 10-15 minute. Sterge-le cu un servetel din hartie.
Incinge usor o lingura de ulei intr-o tigaie antiaderenta si adauga fileurile de somon cu pielea in jos. Presara sare si piper. Prajeste-le timp de 2-3 minute, adauga cubul de unt si intoarce-le pe partea cealalta. Prajeste-le inca 2-3 minute. Transfera pe o farfurie.
Incinge o lingura de ulei intr-o tigaie adanca si caleste usturoiul pentru un minut pana se inmoaie. Adauga smantana, zeama de lamaie, sare si piper. Amesteca pana da in clocot. Incorporeaza parmezanul ras si continua sa amesteci pana obtii consistenta unui sos ab.
Adauga pastele si somonul despicat in bucatele, amesteca.
Adauga cateva lingurite din apa in care au fiert pastele si gateste inca 1-2 minute.
Transfera in farfurie si serveste cu patrunjel tocat.
Vezi si: