zoot

Supa toscana cu paine. N-ai nevoie decat de cateva ingrediente

Ai mancat vreodata supa cu paine? Omogenizata bine, ii confera o consistenta cremoasa si instaleaza rapid senzatia de satietate. Recomandarea noastra este sa folosesti paine integrala datorita aportului, uneori si triplu, de fibre.

Supa rosii cu paine

Ingrediente:

  • 2 cutii rosii tocate in suc propriu (800g)
  • 1 l supa concentrata (sau apa calda in care ai dizolvat un cub de legume bio)
  • 1 ceapa alba, tocata marunt
  • 2-3 catei de usturoi, tocati marunt
  • 1 dovlecel, tocat cubulete
  • 300g paine taiata felii, inmuiata in apa si stoarsa bine
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • ½ legatura de patrunjel tocat marunt
  • Sare, piper proaspat macinat si chili pudra, dupa gust

SUPA TOSCANA CU PAINE

Incinge doua linguri de ulei de masline intr-o cratita adanca sau o oala joasa. Separat, pe un alt ochi de aragaz incalzeste supa concentrata de legume sau dizolva un cub de legume bio intr-un litru de apa.

Se caleste ceapa pentru supa cu paine

Caleste ceapa pana devine translucida, pret de cateva minute. Adauga usturoiul si dovleceii. Amesteca pret de un minut pana se imbina aromele apoi toarna cele doua cutii de rosii in sos.

Se adauga rosiile pentru supa cu paine

Adauga sarea, pudra de chili si macina deasupra piperul. Continua sa gatesti la foc mediu pentru inca cinci-zece minute, amestecand ocazional.

Se toarna supa concentrata

Adauga supa concentrata, jumatate din cantitaea de patrunjel si amesteca. Mai fierbe supa pentru cel putin zece minute, pana rosiile si dovleceii sunt perfect gatiti.

Se inmoaie painea

Intre timp, taie painea felii, inmoaie feliile de paine in apa si stoarce-le bine. Adauga in supa si amesteca. Mai tine pe foc, pret de cateva minute apoi las-o sa se raceasca cel putin un sfert de ora.

Se adauga painea

Dupa ce s-a racit, o poti adauga in blender pentru a o transforma intr-o compozitie omogena. Pulseaza de cateva ori, gusta, potriveste de sare si piper si toarn-o inapoi in oala. Este posibil ca blenderul sa nu poata cuprinde toata cantitatea dintr-o data, motiv pentru care o poti imparti in doua, pulsand-o pe rand. Bineinteles, te poti folosi si de un blender manual.

Se amesteca supa cu blenderul

Supa toscata cu paine se serveste calduta, garnisita cu patrunjel tocat si paine maruntita.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.