SUPA RECE: preparatul rapid pe care-l obtii la blender

  •  
  •  

Un preparat rapid si prietenos cu silueta, supa rece se prepara rapid, la blender si se paote servi in orice moment al zilei.

Gazpacho: supa rece de rosii

Supa rece de rosii gazpacho

Incepem seria supelor reci, care nu necesita fierbere cu vestita supa tipic spaniola, gazpacho. Populara nu numai datorita rapiditatii cu care se prepara, timpii de pregatire putand egala o supa la plic, ci si datorita gustului delicios.

Este energizanta si racoritoare, supa rece ideala pentru zilele toride de vara.

Ingrediente:

  • 1kg de rosii
  • Un castravete lung sau 3 castraveciori mici
  • 1 ardei gras rosu
  • O ceapa rosie mica
  • 2 catei de usturoi
  • Optional (2 felii de paine pentru a ingrosa consistenta)
  • Ulei de masline si otet balsamic dupa gust
  • Sare, piper, ardei iute dupa gust

SUPA RECE DE ROSII

Spala legumele si pregateste-te dupa caz:

  • Taie rosiile pe jumatate, inlatura codita si pielita pe cat se poate
  • Curata castravetii de coaja si taie-i bucatele
  • Taie ardeiul pe jumatate, curata-l de seminte si taie-l cubulete
  • Taie marunt ceapa rosie
  • Curata cateii de usturoi si zdrobeste-i

Optional.

  • Rosiile se pot da in fiert intregi pentru a li se putea indeparta pielita mai bine.
  • Se inmoaie cele doua felii de paine in apa dupa care se storc de apa in exces.

Toate ingredientele se introduc in blender si se mixeaza pana devin o pasta. Transfera pasta intr-o oala si da la frigider. Serveste supa de rosii rece, direct din frigider. Dupa ce ai turnat-o in farfurie, supa rece se poate asezona cu ulei de masline si otet. O poti servi cu crutoane.

Trucuri si sfaturi pentru supa rece de rosii Gazpacho

  • Alege cu atentie rosiile pentru supa rece. Cauta-le pe cele coapte, dulci, direct de la micii producatori
  • Daca vrei sa-I conferi o textura mai cremoasa, inmoaie doua felii de paine integrala in apa, stoarce-le si introdu-le in blender.
  • Daca nu ai indepartat in totalitate pielitele sau blenderul nu a reusit sa mizeze complet amestecul, toarna supa printr-o sita.
  • Te poti indeparta de clasica reteta de supa Gazpaco, adaugand ingrediente mai putin conventionale precum pepenele rosu, struguri sau migdale.

 

Supa rece din iaurt grecesc si marar

Supa rece de iaurt

O supa crema rece! Nu numai ca se consuma rece, nici nu vom folosi vreo sursa de caldura pentru a o prepara. Toate ingredientele se pulseaza in blender pana se obtine o textura fina si cremoasa, cu un gust delicat de castraveti, usor aromat de condimente.

Ingredientele merg foarte bine impreuna intr-o preparat racoritor si satios.

Ingrediente:

  • 2 castraveti fabio
  • 1 cutie iaurt grecesc (350g)
  • 2-3 linguri de zeama de lamaie
  • 1 salota (sau ceapa rosie) mica
  • 1 catel de usturoi
  • 2-3 linguri de marar tocat (mai mult, sau mai putin, dupa gust)
  • 2-3 linguri de patrunjel tocat (mai mult sau mai putin, dupa gust)
  • 3 linguri de ulei de masline
  • Sare si piper, proaspat macinat

SUPA RECE CU IAURT GRECESC SI MARAR

Castravetii se spala, se taie pe jumatate si se indeparteaza semintele. Se toaca cubulete si se toarna in blender. Se adauga in blender, alaturi de celelalte ingrediente. Se pulseaza de cateva ori pana la omogenizare, se gusta si se potriveste cu sare si piper. Se da la rece pentru cel putin opt ore sau peste noapte.

In momentul in care se consuma, supa rece cu iaurt grecesc se poate garnisi cu putin patrunjel tocat, felii subtiri de castravete si ulei de masline.

 

Supa rece de castraveti cu marar

Supa rece de castraveti cu iaurt si marar

Supa la minut! Racoritoare si hranitoare, imprumuta din cremozitatea iaurtului grecesc si este parfumata de mirodeniile proaspete. Se serveste rece, garnisita cu bucati de castravete, ceapa maruntita fin si ulei de masline.

Ingrediente:

  • 2 castraveti Fabio, curatati de coaja si seminte, tocati cubulete
  • 400ml iaurt grecesc
  • 4 linguri de ulei de masline
  • ½ ceapa rosie, tocata marunt
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • ½ legatura de marar, tocat marunt
  • ½ legatura de patrunjel
  • Cateva frunze de tarhon
  • 3 linguri de zeama de lamaie proaspata
  • Piper alb, proaspat macinat
  • Sare, dupa gust

SUPA RECE DE CASTRAVETI CU IAURT SI MARAR

Adauga toate ingredientele in blender, mai putin ceapa rosie. Pulseaza de cateva ori pana la omogenizare. Opreste blenderul si condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. Transfera supa rece de castraveti in recipientul potrivit si pastreaza la rece pentru cel putin 8 ore sau peste noapte.

Inainte de servire, garniseste supa rece cu ceapa rosie maruntita fin, castravete tocat si un strop de ulei de masline.

 

Supa rece de avocado

Supa rece de avocado

Atunci cand se apropie vara, organismul nostru cere mai multe lichide. Pe langa apa, ceaiuri neindulcite si sucuri proaspet stoarse din fructe, supele asigura o buna hidratare in sezonul cald.

Nu ne intelege gresit. Nu ne referim la ciorba aburinda, proaspat luata de pe foc care nu-ti face cu ochiul cand afara sunt peste 30 de grade.

Iti propunem cea mai potrivita alternativa de sezon: supa rece din avocado! O supa nepregatita termic, gata in doar cateva minute.

Simpla si usor de pregatit, chiar si pentru cineva care nu a intrat niciodata in bucatarie!

Nu aprinzi aragazul, nu-ti ia mai mult de cateva minute.

In schimb, te bucuri de o textura cremoasa si un gust bogat, pe langa toate beneficiile pentru sanatate pe care ti le aduce consumul regulat de avocado.

O sursa bogata de acizi grasi esentiali, fructele de avocado au rol de protectie impotriva bolilor cardiovasculare, imbunatatesc metabolismul si te ajuta sa-ti mentii greutatea.

Foarte satios si hranitor, cu o aroma deosebita, bogat in minerale si vitamine, reprezinta ingredientul cheie din aceasta supa rece.

Bineinteles, exista multe alte moduri in care poti include avocado in dieta ta zilnica insa supa rece de avocado merita o sansa.

Pregateste-te sa fii surprinsa in mod placut.

Ingrediente:

  • ½ castravete Fabio, curatat de coaja si seminte, taiat felii
  • 1 avocado mediu, fara sambure
  • 1 ridichie
  • 4 linguri de iaurt grecesc (sau iaurt gras)
  • 1 ceasca de apa rece
  • 1-2 lingurite de menta proaspata, tocata
  • 2 lingurite de suc de lime
  • ½ lingurita de sare
  • ¼ lingurita de piper negru macinat
  • ¼ lingurita chimion macinat

SUPA RECE DE AVOCADO

Toate ingredientele, mai putin ridiche se pun intr-un blender si se pulseaza pana la omogenizare. Ar trebui sa obtii o pasta cremoasa. Opreste blenderul, gusta preparatul si potriveste-l de sare si piper. Pulseaza pentru ultima data.

Lasa preparatul sa se raceasca, timp de o ora,da, trebuie sa se raceasca chiar daca ai pus apa rece pentru ca motorul blenderului poate incalzi preparatul.

La sfarsit, supa crema se garniseste cu felii subtiri de ridiche si frunze de menta.

 

Supa rece de cirese

Supa de cirese

Daca ti-e pofta de o supa cremoasa si racoroasa, trebuie sa incerci supa crema de cirese. Gata in mai putin de zece minute, se serveste in boluri reci. Se poate pastra la rece si este chiar mai gustoasa lasata peste noapte la frigider.

Ingrediente:

  • 1 cutie de cirese acrisoare, fara samburi (450g)
  • 1 lingurita de zahar alb
  • 2 lingurita de zeama de lamaie
  • 1 ½ lingurita de amidon de porumb
  • ½ cana apa rece
  • 1 cana de smantana dulce pentru gatit sau iaurt grecesc

SUPA DE CIRESE

Scurge ciresele de zeama si toarna lichidul intr-o tigaie inalta. Ciresele da-le deoparte.

Amesteca apa cu amidonul de porumb si adauga amestecul in tigaie. Incalzeste lichidul pana la punctul de fierbere si continua sa gatesti inca 5 minute, amestecand constant.

Adauga zaharul si zeama de lamaie. Amesteca si indeparteaza de pe foc. Lasa sa se raceasca.

Toarna amestecul intr-un blender, adauga jumatate din cantitatea de cirese si smantana si pulseaza de cateva ori.

Supa crema de cirese se serveste rece, presarata cu cirese intregi.

 

Supa rece de migdale

Ajo blanco supa rece de migdale

Numita si ‘gazpacho alb’, supa rece de migdale este racoroasa, aromata, consistenta si foarte usor de facut. Desi se traduce prin ‘usturoiul alb’, usturoiul nu este principalul ingredient din aceasta reteta, ci migdalele.

In combinatie cu apa, obtii un lichid laptos care este ingrosat de painea inmuiata si o cantitate generoasa de ulei de masline si putin otet Sherry. Bineinteles, poti folosi si paine integrala daca esti dispusa sa renunti la culoarea alba.

Compozitia este diluata cu apa, desi unii bucatari inlocuiesc jumatate din cantitatea de apa cu lapte. Din supa rece de migdale nu lipseste nici usturoiul care se adauga, bineinteles, dupa gust si toleranta.

Aceasta combinatie inedita de ingrediente se pulseaza in blender pana la omogenizare apoi se da la rece. Cel putin doua ore trebuie sa rezisti tentatiei de a gusta preparatul. Supa de migdale se serveste in boluri obisnuite, garnisite cu fructe: boabe de struguri taiate pe jumatate sau cubulete de mere verzi.

Altii adauga castravete.

Supa de migdale este o supa pe care trebuie sa o incerci chiar daca nu esti mare amatoare de supe reci. Vei ramane surprinsa de bogatia aromelor si consistenta cremoasa!

Ingrediente:

  • 200g migdale crude, in coaja
  • 200ml ulei de masline
  • 600ml apa (sau apa si lapte de migdale)
  • 100g miez de paine alba inmuiata in apa sau lapte de migdale
  • 3-4 catei de usturoi zdrobiti (sau mai putin, dupa gust)
  • 2 linguri de Otet de Sherry
  • ½ mar verde, cubulete (sau castravete), boabe de struguri pentru servire
  • Sare, dupa gust

SUPA RECE DE MIGDALE

Blanseaza. Toarna-le intr-un castron rezistent termic si acopera-le cu apa fiarta. Lasa-le 3-4 minute la inmuiat. Scurge apa folosind o strecuratoare si decojeste migdalele.

*** In locul blansarii, le poti lasa la inmuiat in apa din seara precedenta

Intre timp, inmoaie painea in apa sau lapte.

Toarna migdalele blansate si cojite intr-un blender. Stoarce bine miezul de paine si adauga-l si pe el. Toarna apa, adauga uleiul de masline, usturoiul, otetul de Sherry si sarea. Pulseaza de cateva ori pana se omogenizeaza bine compozitia si toarna intr-un bol. Acopera cu o folie de aluminiu si tine la rece.

O poti servi peste cateva ore. In timp, isi intensifica aroma.

Supa rece de migdale se serveste cu bucati de mar verde sau boabe de struguri rosii. In sezonul cald poti adauga cateva cubulete de gheata.


  •  
  •  
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

dyfashion.ro

Logo mic revista fucsia

Fucsia – O diferenta de nuanta in viata femeii moderne!

answear.ro