zoot

Supa rece de castraveti cu iaurt si marar

Supa la minut! Racoritoare si hranitoare, imprumuta din cremozitatea iaurtului grecesc si este parfumata de mirodeniile proaspete. Se serveste rece, garnisita cu bucati de castravete, ceapa maruntita fin si ulei de masline.

Supa rece de castraveti cu iaurt si marar

Ingrediente:

  • 2 castraveti Fabio, curatati de coaja si seminte, tocati cubulete
  • 400ml iaurt grecesc
  • 4 linguri de ulei de masline
  • ½ ceapa rosie, tocata marunt
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • ½ legatura de marar, tocat marunt
  • ½ legatura de patrunjel
  • Cateva frunze de tarhon
  • 3 linguri de zeama de lamaie proaspata
  • Piper alb, proaspat macinat
  • Sare, dupa gust

SUPA RECE DE CASTRAVETI CU IAURT SI MARAR

Adauga toate ingredientele in blender, mai putin ceapa rosie. Pulseaza de cateva ori pana la omogenizare. Opreste blenderul si condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. Transfera supa rece de castraveti in recipientul potrivit si pastreaza la rece pentru cel putin 8 ore sau peste noapte.

Inainte de servire, garniseste supa cu ceapa rosie maruntita fin, castravete tocat si un strop de ulei de masline.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.