zoot

Supa minestrone: supa bogata din frumoasa Italie

Un preparat de origine italiana, supa minestrone se pregateste din legume de sezon si paste, este consistenta si hranitoare.

Supa minestrone

 

Ingrediente:

  • 3l supa concentrata de legume (sau apa in care dizolvi un cub concentrat de legumea BIO)
  • 1 cutie (400g) de fasole cannellini
  • 1 cutie (400g) rosii cubulete
  • 100g spaghete sau taitai maruntiti
  • 2 cartofi curatati, tocati cubulete
  • ½ capatana de varza Savoy
  • 3 morcovi, curatati, tocati feliute subtiri
  • 1 ceapa alba mare, tocata marunt
  • 1 radacina de telina, data prin razatoarea mare
  • 2 linguri de piure de rosii
  • 2 catei de usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • ½ legatura patrunjel sau busuioc
  • 1 lingura de ulei de masline

SUPA MINESTRONE

Incinge uleiul intr-o tigaie adanca si adauga morcovii, ceapa si telina. Caleste usor, adauga cartofii si usturoiul zdrobit si gateste timp de 5 minute pana legumele se inmoaie. Adauga piureul de rosii, supa concentrata de legume si da intr-un clocot. Adauga sarea si foaia de dafin, redu temperatura si continua sa gatesti la foc mic, cu capacul pus, timp de 10 minute.

Adauga pastele si fasolea si continua sa gatesti pentru 10 minute sau pana cand legumele sunt gatite. Adauga varza tocata si mai gateste inca 2-3 minute. Indeparteaza foaia de dafin.

Serveste supa minestrone cu patrunjel tocat si crutoane din paine.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.