Gatita la foc mic, supa gulas este ideala pentru a te incalzi intr-o seara ploioasa de toamna.
Poate ca nu este clasica supa clara si bogata in lichid care-ti vine in minte, ai putea sa o confunzi cu o tocana mai subtire, supa gulas este veratila si poate fi perfectionata dupa propriul gust.
Ingrediente:
- 3l de supa concentrata de vita
- 1kg carne de vina, tocata cubulete
- 4 cartofi, curatati de coaja, tocati cubulete mici
- 2 cepe medii, tocate marunt
- 4 morcovi medii, dati prin razatoare
- 2 tulpini de telina, tocate marunt
- 1 ardei rosu, tocat marunt
- 5 catei de usturoi, zdrobiti
- 4 linguri de bulion
- 2 linguri de faina alba
- 2 linguri de paprika
- 1 lingurita boia de ardei
- 3 frunze de dafin
- Ulei pentru gatit
- Sare si piper proaspat macinat, dua gust
- Smantana si patrunjel tocat, pentru servire
SUPA DE GULAS
Taie carnea de vita in bucati de-o imbucatura.
Amesteca faina cu o lingurita de sare si una de piper intr-un bol larg.
Adauga bucatile de carne si captuseste-le bine in amestecul de faina.
Incinge o lingura de ulei intr-o tigaie adanca si rumeneste carnea de vita, in mai multe ture, fara a aglomera tigaia.
Intre timp, incalzeste putin ulei intr-o gratita, adauga ceapa, morcovii, telina, ardeiul rosu si usturoiul. Gateste legumele la foc mic pentru 10 minute pana incep sa se inmoaie.
Adauga carnea, paprika, boiaua de ardei, bulionul si frunzele de dafin, apoi adauga supa concentrata de viata. Amesteca bine, pune capacul peste cratita si lasa sa se gateasca, la foc mic, aproxim o ora jumatate, pana vita incepe sa se inmoaie. Adauga cartofii si continua sa gatesti pentru alte 30 de minute, tot la foc mic. Potriveste cu sare si piper.
Supa gulas se serveste in boluri de supa, garnisita cu smantana si patrunjel tocat.
Vezi si: