zoot

Supa din sfecla rosie cu castraveti si ou fiert

Bucura-te de toate beneficiile pentru sanatate ale sfeclei rosii intr-o supa rece, pregatita din sfecla fiarta, lapte si iaurt, omogenizate perfect in blender si servite apoi cu felii subtiri de castravete, ridichii si oua fierte. Chiar daca nu esti o mare amatoare a supelor reci, aceasta reteta te va cuceri de la prima imbucatura, avand un gust dulceag, puternic aromat de mararul tocat marunt, cu o textura deosebita prin adaous de legume crude si oua fierte tari. In plus, are o culoare deosebita care se face imediat remarcata si care parca te indeamna sa o gusti.

Supa de sfecla rosie

Ingrediente:

  • 600g sfecla rosie fiarta
  • 500ml supa concentrata de legume (sau pui)
  • 300 ml lapte batut
  • 150 ml iaurt natural gras / iaurt grecesc
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingura de zeama de lamaie
  • Sare si piper negru, proaspat macinat, dupa gust

Pentru servire:

  • Cateva fire de marar proaspat, tocat fin
  • Un castravecior taiat feliute foarte subtiri
  • 4 ridichii taiate felii foarte subtiri
  • Doua oua fierte tari, taiate in 8

Supa din sfecla rosie cu castraveti si ou fiert

Spala bine sfecla si imbraca o pereche de manusi pentru a nu te pata pe piele. Curata sfecla de coaja si da-o prin razatoarea mare. Aseaz-o intr-o oala si toarna apa cat sa o acoperi. Da-o la foc mic pentru 20 de minute pana se inmoaie complet. Adauga supa concentrata de legume, adauga zaharul, sarea si piperul si asteapta sa se raceasca complet.

Separat, pune doua oua la fiert. Dupa ce apa a dat in clocot, mai lasa-le sa fiarba in jur de 8-10 minute pentru a obtine oua fierte tari. Raceste-le sub un jet de apa rece si lasa-le sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit, toarn-o intr-un blender si pulseaza de cateva ori pentru a obtine o consistenta omogena. Toarna laptele batut si iaurtul, zeama de lamaie, potriveste de sare si piper si mai pulseaza o data pentru a omogeniza supa.

Portioneaza supa in patru castroane, taie cat poti de subtire castravetele si ridichiile, toaca mararul, taie ouale fierte in opt (sau in patru, daca preferi bucati mai groase) si foloseste aceste ingrediente pentru a decora supa.

In mod traditional, supa din sfecla rosie se serveste rece.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.