Supa care tine raceala la distanta! Cu un gust puternic de usturoi, scaldata de cremozitatea galbenului de ou posat si imbietoare prin aroma patrunjelului proaspat tocat, supa de usturoi trebuie incercata! Servita alaturi de crutoane, se va dovedi satioasa.
Preparatul perfect pentru o cina tarzie cand te incearca primele simptome de raceala.
Ingrediente (4 portii):
- 2 oua BIO
- 6 catei de usturoi, zdrobiti
- 1 ceapa alba, tocata marunt
- ½ l supa concentrata de legume sau de pui
- ½ l lapte gras
- 1-2 linguri de faina alba
- 2 linguri de unt
- 2 linguri de patrunjel tocat
- Sare si piper, dupa gust
- Crutoane din paine alba sau integrala
SUPA DE USTUROI CU OU POSAT
Curata ceapa si toac-o marunt.
Curata cateii de usturoi si zdrobeste-i (sau da-i prin razatoarea mica).
Topeste untul intr-o tigaie adanca, cu strat anti-aderent. Adauga ceapa tocata si caleste-o pana devine translucida, timp de cateva minute, la foc mediu spre mic. Adauga ulterior si usturoiul. Caleste-l impreuna cu ceapa, apoi adauga faina si amesteca incontinuu, cu o lingura din lemn. Toarna supa concentrata de legume si laptele si asteapta sa dea intr-un clocot, apoi scade temperatura.
Mai fierbe cateva minute pana se gatesc legumele.
Adauga patrunjelul tocat si ia de pe foc. Asezoneaza cu sare, piper si acopera tigaia cu capac.
Toarna 2l de apa si 2 lingurite de otet intr-o oala. Adu apa in punctul de fierbere apoi da focul mic.
Sparge oul intr-o ceasca.
Creeaza un vartej in apa cu ajutorul unei furculite si elibereaza oul. Daca este proaspat, albusul acestuia se va strange imediat in jurul oului si nu se va intinde in apa.
Lasa-l sa se gateasca in apa pentru aproximativ trei-patru minute, ulterior indeparteaza-l cu o paleta si introdu-l in apa rece pentru a opri procesul de gatire.
Toarna un polonic de supa de usturoi in castron si aseaza cate un ou posat.
Vezi mai multe idei de supa crema