Un rasfat pentru papilele gustative si un deliciu pentru silueta. O supa low-carb, hiperproteica, tocmai potrivita pentru o cina tarzie cand ai ramas peste program la birou.
Ingrediente (4 portii):
- 1l supa concentrata de legume (sau 1l de apa in care ai dizolvat 1-2 cuburi de legume BIO)
- 400g de urzici
- 2 oua fierte, taiate pe jumatate
- 1 cartof alb, tocat cubulete marunte
- 1 morcov, dat prin razatoare
- 1 praz, tocat fin
- 1 ceapa alba, tocata fin
- 50g unt
- 4 linguri de smantana
- 1-2 linguri de ulei de masline
- Sare si piper, dupa gust
SUPA DE URZICI
Clateste urzicile sub un jet de apa rece si lasa-le sa pluteasca in apa, in chiuveta, pentru cateva minute. In aceasta faza inca ustura, asa ca fii atenta sau foloseste manusi. Clateste-le pentru ultima data si aseaza-le intr-o strecuratoare.
Intr-o tigaie inalta incinge uleiul de masline. Adauga ceapa, prazul, morcovul si cartofii si gateste timp de 10 minute pana incep sa se inmoaie. Adauga supa concentrata de legume, asteapta sa dea in clocot si continua sa gateste pentru alte 10-15 minute pana se inmoaie cartoful.
Adauga urzicile, asteapta un minut sa se inmoaie apoi ia de pe foc. Lasa sa se raceasca putin apoi toarna supa de urzici in blender sau omogenizeaza totul cu ajutorul unui blender manual. Asezoneaza cu sare si piper, apoi adauga untul si smantana. Intoarce din nou pe foc pentru un minut, omogenizeaza, apoi serveste supa de urzici cu o lingurita de smantana proaspata si jumatate de ou fiert.
Vezi si: Ciorba de legume: economica, rapida si satioasa