•  
  •  

Supa de peste este usoara, gustoasa si se prepara rapid.

Mai putin zemoasa decat ciorba obisnuita, in ea gasesti cubulete de cartofi si feliute de morcov care aproape ca ti se topesc in gura, fasii de peste alb perfect gatit, scaldat intr-o zeama de legume clara care prinde culoare cand este garnisita cu patrunjel.

Supa de peste

Ingrediente:

  • 2l de apa
  • 1l de supa concentrata de legume
  • 3 cartofi medii, tocati cubulete
  • 2 morcovi taiati feliute
  • 1 ceapa alba, tocata fin
  • ½ radacina de telina, rasa
  • 600g de peste alb filetat, taiat fasii
  • 2 foi de dafin
  • 2 linguri de patrunjel proaspat tocat fin
  • Sare si piper, dupa gust
  • 2-3 linguri de ulei de masline

SUPA DE PESTE ALB

Toarna supa concentrata de legume si apa intr-o oala. Adauga o lingura de sare si cartofii tocati cubulete. Da intr-un clocot si continua sa gatesti cartofii timp de 10 minute dupa primul clocot. Adauga si feliutele de morcov.

Intr-o tigaie adanca, incinge uleiul de masline. Adauga ceapa tocata marunt si telina rasa. Caleste-le, la foc mediu, pret de cateva minute, pana se inmoaie si devin translucide. Toarna tot continutul tigaii in oala.

Taie fileurile de peste in fasii, verifica sa nu fi scapt vreun os si adauga-le in oala. Pune si 1-2 foi de dafin, asezoneaza cu sare, piper si patrujelul tocat.  Asteapta sa dea din nou in clocot si continua sa gatesti inca 10 minute, pana cand pestele s-a gatit.

Serveste supa de peste in boluri, garnisita cu patrunjel tocat sau marar.


  •  
  •  
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

dyfashion.ro

Logo mic revista fucsia

Fucsia – O diferenta de nuanta in viata femeii moderne!

answear.ro