Daca esti vegetarian(a) sau tii post, trebuie sa-ti iei proteinele din surse vegetale si, in special la inceput de drum, poate fi o adevarata provocare.
Adauga aceasta supa de linte hiperproteica in meniul tau zilnic si te vei simti satula, chiar si inainte de felul doi.
In plus, este atat de simpla si cere un minim de ingrediente, incat o poti prepara cu usurinta, fara un planning dinainte.
Datorita felului in care este procesatea, decorticata si sparta inainte de ambalere, lintea se gateste mult mai repede cat orice tip de legume.
N-ai nevoie de mai mult de o jumatate de ora pentru a o pregati, timp in care o poti lasa nesupravegheata, sa se gateasca, pe aragaz. In timp ce supa de linte fierbe, ai timp sa te gandesti cu ce o vei servi.
Iti recomandam painea prajita, cu putin ulei de masline si o mana de parmezan care se intinde apetisant.
Ingrediente:
- 4 cani de apa sau supa baza (supa concentrata de legume)
- 1 cana de linte rosie
- 1 morcov mare, curatat si tocat feliute
- 1 telina medie, data prin razatoare
- 1 ceapa alba, tocata fin
- 1 lingura de ulei de masline
- Zeama proaspat stoarsa dintr-o jumatate de lamaie
- 1 frunza de dafin
- Sare, dupa gust
- Pentru servire: ulei de maslie, iaurt sau smantana, patrunjel tocat
SUPA DE LINTE
Intro tigaie adanca, incinge uleiul si caleste ceapa la foc mediu, pana devine translucida. Adauga morcovul si telina, amesteca bine sa se combina si sareaza. Acopera si lasa-le sa se intrepatrunda. Adauga lintea, apa sau supa de baza si frunza de dafin.
Dupa ce a dat in clocot, continua sa gatesti la foc mic, acoperita cu capac, timp de 20 de minute sau pana lintea incepe sa se separe. Opreste focul, adauga zeama de lamaie si potriveste de sare.
Garniseste supa de linte cu putin ulei de masline sau o lingura de iaurt grecesc sau smantana. Combinatia dintre usturoiul tocat, patrunjelul verde si zeama de lamaie adauga o prospetime aparte, dand si culoare preparatului.
Vezi si: Ciorba de legume: economica, rapida si satioasa