zoot

Supa de creveti cu lapte de cocos si orez

Intr-o seara ploioasa precum aceasta, o supa aburinda si aurie iti reda pofta de viata. Savureaz-o in tihna si bucura-te de o masa completa.

Supa de creveti

Ingrediente:

  • 450g creveti decorticati, taiati in bucati de 2cm
  • 4 cani de apa
  • 1 cutie de rosii pasate (400g)
  • 200ml lapte de cocos, neindulcit
  • 80g orez cu bobul lung
  • 1 ceapa alba, tocata marunt
  • 1 ardei rosu, tocat marunt
  • 4 catei de usturoi, zdribiti
  • ¼ ligurita de fulgi de chili
  • ¼ lingurita de piper proaspat macina
  • 1 legatura de patrunjel, tocat marunt
  • 2 lingurite de sare
  • 2 linguri de ulei
  • Zeama de la jumatate de lamaie

SUPA DE CREVETI

Incinge uleiul la foc mediu. Adauga ceapa, ardeiul gras, usturoiul si gateste-le cateva minute pana se inmoaie, amestecand din cand in cand. Adauga orezul, rosiile si apa si da intr-un clocot. Asezoneaza cu sare si piper si acopera tigaia. Tine pe foc pana cand orezul este gatit, aproximativ un sfert de ora. Adauga laptele de cocos in supa si asteapta sa dea din nou in clocot apoi adauga crevetii. Gateste la foc mic pana cand crevetii sunt gata, aproximativ 5 minute. Adauga piperul, zeama de lamaie si patrunjelul tocat.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.