zoot

Supa de cirese! Hai ca pe asta n-ai incercat-o!

Daca ti-e pofta de o supa cremoasa si racoroasa, trebuie sa incerci supa crema de cirese. Gata in mai putin de zece minute, se serveste in boluri reci. Se poate pastra la rece si este chiar mai gustoasa lasata peste noapte la frigider.

Supa de cirese

Ingrediente:

  • 1 cutie de cirese acrisoare, fara samburi (450g)
  • 1 lingurita de zahar alb
  • 2 lingurita de zeama de lamaie
  • 1 ½ lingurita de amidon de porumb
  • ½ cana apa rece
  • 1 cana de smantana dulce pentru gatit sau iaurt grecesc

SUPA DE CIRESE

Scurge ciresele de zeama si toarna lichidul intr-o tigaie inalta. Ciresele da-le deoparte.

Amesteca apa cu amidonul de porumb si adauga amestecul in tigaie. Incalzeste lichidul pana la punctul de fierbere si continua sa gatesti inca 5 minute, amestecand constant.

Adauga zaharul si zeama de lamaie. Amesteca si indeparteaza de pe foc. Lasa sa se raceasca.

Toarna amestecul intr-un blender, adauga jumatate din cantitatea de cirese si smantana si pulseaza de cateva ori.

Supa crema de cirese se serveste rece, presarata cu cirese intregi.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.