Ai pofta de ceva picant? Daca ai prin casa un amestec de legume mexican si o cutie de rosii pasate, pregateste o supa de chili picanta. Bineinteles, ingredientul cheie ramane pudra de chili pe care o poti folosi dupa plac.
Supa se pregateste rapid, este consistenta, vegana. In alte cuvinte, menita sa satisfaca orice pretentios.
25
Ingrediente:
- 500ml supa concentrata de legume
- 1 cutie amestec de legume mexican (400g), clatite si scurse
- 1 cutie de rosii pasate (400g)
- 1 ardei rosu, tocat cubulete
- 1 ceapa alba .tocata marunt
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 1 lingura de bulion
- ½ lingurita pudra de chili
- ½ lingurita chimion
- 1 lingura de ulei de masline
- Chipsuri tortilla si felii de lamaie pentru servire
SUPA DE CHILI MEXICANA
Incinge uleiul intr-o tigaie adanca si caleste ceapa la foc mediu pana devine translucida. Adauga usturoiul zdrobit si bulionul, amesteca 1-2 minute pana se omogenizeaza. Presara condimentele si gateste supa de chili pentru inca un minut.
Adauga rosiile pasate, umple cutia de rosii cu apa pana la jumatate, clateste peretii si toarn-o in tigaie. Adauga si supa concentrata de legume si asteapta sa dea in clocot. Redu focul la mediu si continua sa gatesti timp de 10-15 minute. Asezoneaza cu sare si piper si las-o sa se raceasca putin inainte de a o mixa in blender.
Omogenizeaza supa de chili in blender, pulsand de cateva ori.
Intoarca supa in tigaia adanca, adauga mixul de legume mexican si ardeiul rosu, continua sa gatesti pentru inca un sfert de ora, pana cand ardeiul este moale si gatit.
Supa de chili se serveste cu chipsuri tortilla si o felie de lamaie.
Vezi si: Ciorba de legume: economica, rapida si satioasa