zoot

Supa de ceapa cu paine. Surprinzator de gustoasa!

O supa economica, surprinzator de gustoasa, prezentata intr-un mod inedit. Ceapa caramelizata, stinsa cu supa concentrata, servita alaturi de paine prajita si svaiter proaspat topit reuseste sa surprinda cu aroma sa de vis! Supa se gateste la foc mic, trebuie numai sa ai putina rabdare!

Supa crema de ceapa

Ingrediente:

  • 1 kg ceapa alba, tocata marunt
  • 5l de supa concentrata de legume / vaca
  • 2 linguri de faina
  • 4 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 lingura de zahar
  • 50g unt
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 4 felii de paine
  • 120g de svaiter
  • Sare si piper dupa gust

SUPA FRANTUZEASCA DE CEAPA

Topeste untul intr-o tigaie adanca alaturi de uleiul de masline. Adauga ceapa tocata si gateste la foc mic pana se inmoaie si devine translucida, aproximativ 10 minute. Adauga zaharul si continua sa gatesti la foc mic pana se caramelizeaza ceapa, amestecand din cand in cand sa nu se arda sau sa se prinda de tigaie.

Adauga usturoiul zdrobit apoi presara faina si amesteca bine. Toarna supa concentrata si da focul la mare. Asezoneaza cu sare si piper. Dupa primul clocot, redu focul, acopera tigaia cu un capac si gateste la foc mic timp de 15-20 de minute.

Toarna supa in boluri termorezistenta, aseaza cate o felie de paine prajita deasupra si o mana de svaiter ras. Introdu bolurile in cuptor pana se inmoaie svaiterul. Se serveste imediat.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.