•  
  •  

Foarte versatila, supa crema poate fi consumate atat ‘crema’, cu ingredientele bine omogenizate intr-un blender cat si ‘intreagi’ cu bucati pe jumatate zdrobite in timpul gatirii.

Se pot transforma in preparate vegane, fara gluten, rapide, obtinute din doar cateva ingrediente, combinate intr-o aroma care-ti aminteste de vara.

Verifica legumele de care dispui in camara si alege-ti reteta preferata.

Supa crema de legume

Supa crema de legume

Daca vrei sa consumi ceva usor dar satios la cina, iti recomandam supa crema de legume.

Din ingrediente usor accesibile oricarei bucatarese se prepara usor si relativ repede un fel principal absolut delicios care, servit cu crutoane si smantana, instaleaza rapid senzatia de satietate si s-ar putea sa nu mai consumi felul doi.

Legumele fierte sunt pasate la blender si servite in boluri decorate cu patrunjel tocat, crutoane, ulei de masline si turmeric.

Ai textura, culoare si gust intr-un singur preparat atat de usor de facut!

Iata ingredientele necesare:

Supa crema de legume ingrediente

  • 1.5 litri supa concentrata de legume (stock)
  • 3 morcovi spalati si curatati de coaja
  • 2 cartofi medii spalati si curatati de coaja
  • 1 radacina de telina medie curatata de coaja
  • o ceapa mare
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • un varf de cutit de cimbru uscat
  • sare si piper dupa gust

Optional: 200ml smantana de gatit sau alternativa vegana (pentru post)

Reteta supa crema de legume

Acum ca ti-ai pregatit toate ingredientele pentru supa crema de legume, spala-le bine si curata-le de coaja. Vom pregati reteta pas cu pas impreuna:

Supa crema de legume cu cartofi morcovi telina

Legumele mari (cartofii, morcovii si radacina de telina) se taie cubulete.

Toaca ingredientele pentru supa crema de legume

Ceapa se toaca marunt pe un tocator iar cateii de usturoi se zdrobesc sau se dau prin razatoarea mica.

Se caleste ceapa

Se toarna uleiul de masline intr-o cratita inalta si se caleste usor ceapa pana devine translucida. Se adauga si usturoiul.

Se soteaza legumele

Se toarna si restul legumelor cubulete si o ceasca din supa concentrata de legume. Bineinteles, se poate folosi apa insa cu un stock, preparatul final va iesi mult mai gustos.

Se toarna supa concentrata de legume

Se toarna si restul supei concentrate de legume (sau apa).

Se asezoneaza supa crema dupa gust

Se condimenteaza cu sare, piper si verdeturi uscate (sau proaspete) la alegere.

Se ferbe supa crema de legume cu capac

Dupa ce au dat in clocot la foc mare, se reduce focul la mediu si se pune capacul peste cratita. Se mai fierb aproximativ 30 de minute sau pana cand legumele cubulete pot fi usor patrunse cu furculita.

Supa crema de legume la blender

Cand legumele sunt fierte se ia oala de pe foc si se lasa putin la racit. Se poate folosi un blender manual pentru a pasa compozitia sau se pot introduce in blenderul vertical pentru a se omogeniza perfect.

*** Daca vrei sa adaugi smantana de gatit, amestec-o cu o spatula si intoarce oala pe foc timp de cateva minute in care amesteci incontinuu.

*** Poti servi supa crema de legume cu crutoane si patrunjel proaspat tocat, o poti asezona cu cateva picaturi de ulei de masline si un praf de turmeric. Nu numai ca va fi gustoasa, ci si foarte apetisanta.

 

Supa crema de cartofi cu crutoane

Supa crema de cartofi

Cu o consistenta densa, satioasa si dulce, supa crema de cartofi nu are egal. Usor de pregatit, se obtine din cartofi fierti in supa de legume, pasati si omogenizati in blender, dresi ulterior cu putina smantana de gatit pentru o textura cremoasa.

Se serveste in compania crutoanelor, parmezanului ras sau a baconului tras la tigaie.

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi curatati de coaja si taiati cubulete
  • 200ml smantana de gatit ( in varianta de post / vegana poate fi inlocuita cu crema vegetala din orez sau cereale)
  • 1 ceapa taiata in patru
  • 2 morcovi curatati, taiati pe jumatate
  • 1 radacina pastarnac taiata pe jumatate
  • ½ radacina telina taiata in patru
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 frunza de dafin
  • 3 linguri de unt / ulei vegetal
  • Sare si piper dupa gust
  • Optional: un pachet de bacon / parmezan ras

SUPA CREMA DE CARTOFI

Spala bine legumele si curata-le de coaja. Aseaza pe fundul oalei cartofii taiati cubulete, adauga morcovul, telina, pastarnacul si ceapa (taiate in bucati cat mai mari pentru a le indeparta ulterior). Toarna apa cat sa acoperi legumele si da oala pe foc.

Dupa ce a dat in primul clocot, adauga untul/ uleiul si condimentele (sare, piper, frunza de dafin si patrunjelul (netocat daca vrei sa-l indepartezi ulterior, tocat daca vrei sa-l amesteci cu cartofii insa supa capata o culoare verzuie).

Fierbe supa pana cand cartofii sunt perfect gatiti si usor de zdrobit. Indeparteaza patrunjelul, foaia de dafin si legumele (pastarnacul, morcovul, telina si ceapa) incat sa ramana doar cartofii si zeama (supa concentrata). Asteapta sa se raceasca putin inainte de a le introduce in blender.

In functie de capacitatea blenderului imparte cantitatea de supa si cartofi in doua sau trei loturi (cat sa acoperi 2/3 din capacitatea blenderului) si mixeaza-le pe rand pana se omogenizeaza complet.

Potriveste cu sare si piper dupa gust si intoarce supa pe aragaz. Adauga smantana de gatit (sau smantana vegetala daca tii post sau nu consumi lactate) si fierbe la foc mic inca cateva minute, amestecand din cand in cand.

Taie feliile de paine cubulete, aseaza-le intr-o tava de cuptor peste care ai asezat o hartie de copt si presara ulei de masline peste ele. Asezoneaza cu sare si piper (condimente uscate dupa gust) si da la cuptorul preincalzit la 190 grade celsius timp de 15 minute, pana se rumenesc frumos.

Supa crema de cartofi poate fi servita cu crutoane dar si bacon tras la tigaie.

 

Supa crema de cartofi cu bacon si parmezan

Supa crema de cartofi cu bacon si parmezan

Te poti bucura de beneficiile cartofilor pentru sanatate fara a-ti compromite silueta, consumand o supa crema cu gust bogat si foarte satioasa.

Ingrediente:

  • 1kg cartofi
  • 700ml supa concentrata de legume sau de pui
  • 300g bacon gatit
  • 100g cascaval sau parmezan ras
  • 150ml smantana
  • 1 lingura de faina
  • 1 ceapa alba, tocata marunt
  • 3 catei de usturoi
  • Sare si piper, dupa gust
  • Ulei de gatit sau unt

SUPA CREMA DE CARTOFI CU BACON SI PARMEZAN

Spala bine cartofii pentru a indeparta murdaria si pune-i la fiert in apa clocotita cu sare. Fierbe-i pana se inmoaie si pot fi usor patrunsi cu o furculita. Lasa-i sa se raceasca putin, cojeste-i si zdrobeste-i ca pentru piure.

In timp ce cartofii fierb, incinge 2 linguri de ulei sau unt si soteaza ceapa pana devine translucida.

Adauga usturoiul zdrobit si continua sa gatesti pentru 1-2 minute.

Adauga faina si amesteca cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza.

Gateste inca un alt minut.

Adauga treptat supa concentrata de legume sau de pui, amesteca.

Continua sa gatesti la foc mic, adauga parmezanul ras si asteapta sa se topeasca.

Adauga piureul de cartofi, smantana si continua sa gatesti pentru alte cinci minute.

Potriveste de sare si piper.

Supa crema de cartofi cu bacon si parmezan se poate servi cu bacon prajit, ceapa verde tocata si crutoane.

 

Supa crema din cartofi dulci copti

Supa crema cartofi dulci copti

Cartofii dulci, copti anterior in cuptor dau o nota tomnatica acestei supe crema, bogata, satioasa si foarte gustoasa.

Ingrediente:

  • 5l supa concentrata de legume
  • 5kg cartofi dulci
  • 3 cepe medii, tocate medii
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 250ml smantana
  • ½ lingurita chimen macinat
  • ¼ lingurita sare
  • ¼ lingurita piper negru, proaspat macnat
  • ¼ lingurita piper cayenne
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • Patrunjel tocat pentru servit

SUPA CREMA DIN CARTOFI DULCI COPTI

Unge cu ulei de masline marginile unei tavi de cuptor iar pe fundul acesteia aseaza o foaie de copt. Preincalzeste cuptorul la 190 C.

Se curata cartofii si se toaca cubulete de 2-3cm. Se amesteca bine cu o lingura de ulei de masline si condimentele. Aseaza cubuletele de cartofi pe fundul tavii si da la cuptor pentru 50 de minute sau pana cand se inmoaie si se rumenesc frumos.

Incinge o alta lingura de ulei intr-o tigaie adanca si caleste ceapa pentru cateva minute, pana se inmoaie si devine translucida.

Adauga usturoiul si continua sa gatesti pentru alte 2 minute pana incepe sa lase aromele.

Adauga cartofii copti, supa concentrata de legume si amesteca.

Transfera in blender, in transe si pulseaza de cateva ori pana se transforma intr-o pasta.

Intoarce supa in tigaie pe foc. Adauga smantana, sare si piper, omogenizeaza si ia de pe foc.

Serveste supa crema din cartofi copti cu patrunjel tocat si o lingura de smantana.

 

Supa crema de morcovi

Supa crema de morcovi

Astazi iti propunem supa crema de morcovi, o reteta usoara si accesibila, cu ingrediente comune si un gust delicios. Practic, nu ai cum sa dai gres cu aceasta reteta!

Dupa ce se soteaza legumele, se fierb cu supa concentrata apoi se amesteca in blender.

Cam despre asta este vorba in linii mari. Am folosit ingrediente vegetariene astfel incat sa o poti consuma si in post.

Ingrediente:

  • 800g morcovi curatati, taiati felii groase
  • doua bucati de praz / doua cepe medii tocate marunt
  • doua linguri de ghimbir dat prin razatoare
  • o ceasca de smantana de gatit vegetala
  • 2l stock / supa concentrata de legume
  • optional: doua linguri de miere
  • o foaie de dafin
  • sare si piper dupa gust
  • patrunjel pentru decor

Pentru supa concentrata de legume:

  • 2 cepe medii taiate in patru
  • 2-3 morcovi taiati in felii groase
  • jumatate de radacina de telina data prin razatoare
  • un ardei capia taiat in felii groase
  • un dovlecel / un cartof taiati cubulete mari
  • o legatura mica de patrunjel tocata
  • cateva fire de cimbru
  • o frunza de dafin
  • trei linguri de ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • 2.5l apa

SUPA CREMA DE MORCOVI

Stock-ul nu este altceva decat o supa concentrata de legume din care vei folosi doar zeama. Foloseste ingredientele recomandate mai sus sau adapteaza reteta in functie de legumele pe care le ai in bucatarie.

Poti alege sa faci o cantitate mai mare de stock si sa o pastrezi la frigider pentru retete viitoare, mai ales daca obisnuiesti sa gatesti des supe crema.

Se pune apa la fiert cu sare si cand da in clocot se adauga legumele spalate si taiate in bucati mari. Se asezoneaza cu condimentele preferate, se adauga uleiul si se acopera cu capacul, lasandu-se sa fiarba la foc mic, timp de o ora. Legumele se indeparteaza cu ajutorul unei spumiere iar zeama ramasa se trece prin strecuratoare pentru a obtine un lichid limpede.

Acum ca avem stock-ul de legume, sa ne ocupam de reteta propriu-zisa de supa crema de morcovi:

Topeste uleiul de cocos intr-o tigaie adanca la foc mediu, adauga ceapa tocata, un praf de sare si amesteca pana cand capata o culoare translucida (1-2 minute). Adauga morcovii feliati, ghimbirul ras, mierea amestecata cu doua linguri de apa si foaia de dafin. Dupa cateva minute adauga stock-ul de legume si asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Dupa ce a dat in clocot, redu focul si fierbe legumele timp de jumatate de ora. Scoate un morcov si determina daca este fiert (este fiert cand se paseaza usor cu o furculita).

*** Lasa supa de morcovi sa se raceasca inainte de a o turna in blender.

Supa racita se toarna intr-un blender si se amesteca pana la omogenizare.

*** Umple blenderul doar pana la jumatate. Nu te grabi sa mixezi toata cantitatea de-o data.

Piure-ul obtinut se intoarce pe foc, in aceeasi oala si se adauga o ceasca de smantana vegetala. Se amesteca si se lasa la foc mic inca 5 minute. Supa de morcovi se serveste calduta si se garniseste cu frunze de patrunjel, ulei de masline sau smantana vegetala.

Reteta este usoara, practic n-ai cum sa dai gres si ai garantia ca obtii de fiecare data o supa delicioasa!

 

Supa crema de broccoli

Reteta supa crema de broccoli

Nu este vorba de zeama clara si aromata pe care obisnuiai sa o servesti in copilarie! Supa crema de broccoli este consistenta si cremoasa, si, alaturi de o mana de crutoane, se transforma intr-o masa in sine.

Vei simti ca ti-ai potolit pe deplin foamea, fara a avea prea mult loc pentru felul principal.

Este ideala pentru masa de seara, chiar si in dieta daca restrictionezi cantitatea de smantana.

Ingrediente:

  • 1 capatana de broccoli
  • 3 cartofi, curatati de coaja
  • 2 morcovi, curatati, taiati pe jumatate
  • 1 radacina de telina, curatata si taiata bucati
  • 1 ceapa alba, mare, curatata si taiata pe jumatate
  • 3 linguri de unt
  • 3 linguri de smantana
  • Sare si piper, dupa gust

SUPA CREMA DE BROCCOLI

Pregateste ingredientele dupa indicatiile de mai sus si pune-le intr-o oala. Acopera-le cu apa 2-3 degete. Da oala pe foc. Cand incepe sa dea in clocot, adauga sare.

Lasa legumele la fiert circa 30-40 de minute pana se inmoaie si zeama prinde gust de legume. Aceasta este baza supei crema de broccoli.

Indeparteaza legumele si strecoara supa pentru a obtine o zeama clara.

In supa clara de legume adauga buchetelele de broccoli si fierbe-le pana se patrund usor.

Asteapta putin sa se raceasca apoi transfera-le in blender, alaturi de un cartof fiert si unt. Pulseaza de cateva ori pana obtii o consistenta cremoasa.

Intoarce supa crema in oala, adauga smantana si omogenizeaza totul la foc mic, timp de cateva minute.

 

Supa crema de conopida

Supa crema de conopida

Supa crema este un preparat rapid, o masa calda care-ti aduce numeroase beneficii pentru sanatate.

Legumele, dintre cele mai variate, se fierb intr-o supa concentrata de legume si, ulterior se paseaza cu ajutorul unui blender.

Daca folosesti o crema vegetala sau renunti total la ideea de a o drege cu smantana, supa crema se transforma intr-un preparat cu putine grasimi, o optiune excelenta pentru toti care-si monitorizeaza, cu atentie, greutatea.

Ingrediente:

  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 ceapa tocata
  • 1 bucata de usturoi maruntit
  • 1 lingurita de chimion
  • 1 lingurita de coriandru
  • 800g de conopida, tocata bucati
  • 5 litru de supa de pui sau de legume
  • 150ml smantana sau crema vegetala

SUPA CREMA DE CONOPIDA

Pune uleiul la incins intr-o tigaie inalta. Lasa uleiul sa se incinga si adauga usturoiul si ceapa. Caleste-le timp de 2-3 minute, sau pana ceapa se face sticla, usturoiul se inmoaie si prinde culoare. Daca ceapa se face sticla nu inseamna ca isi pierde din gust, isi pierde doar din tarie, si va fi mult mai usor de digerat.

Adauga peste ele chimionul si coriadrul si continua sa gatesti inca 2 minute. Apoi adauga conopida si supa concentrata. Asteapta sa dea intr-un clocot, apoi las-o la foc mic intre 8-12 minute pana cand se inmoaie conopida. Ia de pe foc si lasa putin sa se raceasca.

Foloseste un blender manual sau toarna supa intr-un blender automat. Pulseaza de cateva ori pana cand se omogenizeaza toate ingredientele si capatao textura cremoasa, adauga smantana, potriveste de sare si piper. Omogenizeaza pentru ultima data.

Intoarce supa crema pe foc si gateste inca 1-2 minute. Serveste cu crutoane. Pofta buna!

 

Supa crema de pastarnac

Supa crema de pastarnac

Cu un gust bogat, o textura cremoasa si delicioasa, supa crema de pastarnac trebuie incercata macar o data!

Are o consistenta groasa care instaleaza si pastreaza senzatia de satietate, mai ales daca este servita cu crutoane si un gust deosebit dat de legumele intai coapte in tava de cuptor apoi fierte in supa concentrata de pui sau legume.

Ingrediente:

  • 700g pastarnac curat si taiat in cubulete
  • 400g cartofi dulci curatati si taiati cubulete
  • 2-3 morcovi curatati si taiati cubulete
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1l supa concentrata de pui (sau legume)
  • 150 ml smantana de gatit (sau crema vegetala de gatit din mei, spelta, orez, ovaz etc)
  • ½ lingurita mix condimente bio
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 lingura de unt
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • Sare si piper cayenne dupa gust
  • Patrunjel tocat pentru servit

Supa crema de pastarnac

Spala legumele si curata-le de coaja. Sterge-le cu un servet de bucatarie si taie-le cubulete de circa 1 cm. Amesteca-le intr-un bol cu ulei, sare si piper.

Preincalzeste cuptorul la 170 grade Celsius. Aseaza o hartie de copt peste o tava de cuptor si imprastie pe ea legumele. Da la cuptor pana pastarnacul se inmoaie si se rumeneste usor (aproximativ 20-30 de minute).

Curata si toaca ceapa marunt. Incinge o lingura de ulei de masline intr-o cratita inalta si caleste usor ceapa pana devine translucida. Da focul la mic, adauga untul, catelul de usturoi zdrobit si legumele coapte si gateste-le cateva minute pentru a se intrepatrund aromele.

Toarna supa concentrata de legume, condimentele uscate si da focul la mediu. Dupa ce supa crema de pastarnac a dat in clocot, pune capacul si fierbe la foc mic inca 15 minute pana cand legumele sunt gatite perfect. Lasa sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit suficient de mult sa poata fi transferata in blender, adauga o parte legume si o parte zeama pana la jumatatea vasului de blender. Pulseaza de cateva ori apoi mixeaza la viteza medie pana se omogenizeaza complet. Transfera intr-o oala curata si continua cu restul legumelor.

Da oala la foc mic, adauga smanta sau crema vegetala de gatit, amestecand incontinuu cateva minute pana se omogenizeaza. Potriveste de sare si piper.

Supa crema de pastarnc se serveste in boluri decorate cu patrunjel proaspat tocat si crutoane. Daca nu esti vegetariana, o poti servi si cu bacon tras la tigaie.

 

Supa crema de sparanghel verde

Supa crema de sparanghel reteta

Ti se pare ca nu consumi suficient de multe legume pe cat ar trebui? Supa crema este o modalitate excelenta de a include o portie in plus de legume. Pe langa faptul ca e delicioasa si indragita chiar si de copii, este consistenta si hranitoare.

Astazi iti propunem supa crema de sparanghel, un aliment cu un gust fantastic si numeroase beneficii pentru sanatate.

Nu degeaba a fost numit hrana regilor.

Ingrediente:

  • O legatura de sparanghel proaspat (450g) tulpina si muguri
  • Un praz tocat
  • O ceapa tocata
  • 1.5l stock (supa concentrata) de legume gata pregatit
  • 250ml smantana pentru gatit (in varianta vegana sau de post se poate folosi smantana vegetala pentru gatit din farro / spelta / mei / orez etc)
  • 4 linguri de unt sau ulei vegetal
  • Sare si piper dupa gust

Supa crema de sparanghel

Consuma acest aliment extraordinar intr-un preparat simplu si relativ rapid.

Toate cele trei etape in pregatirea supei crema de sparanghel n-ar trebui sa-ti ia mai mult de 30 de minute cu conditia sa dispui de un stock de legume (supa concentrata) gata preparat.

Pune apa la fiert intr-un vas, taie mugurii sparanghelului si tranfera-i in apa clocotita cu sare. Lasa-i la fiert timp de 2 minute, cat sa devina moi insa nu foarte fierti.

Se transfera din apa fiarta in apa rece pentru a li se pastra culoarea.

Mugurii blansati taiati feliute subtirii ulterior se folosesc pentru a decora farfuriile de supa de sparanghel.

Se toaca ceapa, prazul si se taie tulpina de sparanghel in bucati de aproximativ 1 cm. Se soteaza ceapa in untul topit intr-o tigaie inalta, dupa care se adauga sparanghelul si se asezoneaza cu sare si piper.

Se mai lasa pe foc cateva minute, amestecandu-se pentru a se intrepatrunde aromele si se adauga supa concentrata de legume.

Se pune capacul peste tigaie si se fierbe timp de 15-20 de minute pana cand sparanghelul este fragezit.

Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca inainte de a trece in blender.

Dupa ce s-a racit, se transfera supa in blender si se mixeaza bine pana se omogenizeaza. Se asezoneaza cu sare si piper dupa care se transfera din nou in tigaia inalta.

Se toarna smantanta pentru gatit si se da in clocot.

Se pot adauga cateva cubulete de unt sau ulei vegetal.

Farfuriile in care se serveste supa crema de sparanghel se garnisesc cu mugurii blansati in prima etapa, taiati in felii subtiri pe lungime. Supa se poate servi si cu crutoane.

 

Supa crema de sparanghel alb

Supa crema de sparanghel alb

Cu un gust delicat si o textura fina, supa crema de sparanghel alb este foarte apreciata. Versatila, putand fi servita nu numai cu crutoane ci chiar si cu un ou posat, poate fi consumata atat la pranz cat si la masa de seara.

Ingrediente:

  • 1 legatura de sparanghel (700g)
  • 5l supa concentrata de legume
  • 2 cepe albe, tocate marunt
  • 1 praz, tocat marunt
  • 1 tulpina de telina, tocata marunt
  • 2 linguri de unt sau ulei de masline
  • Sare de mare si piper proaspat macinat

SUPA CREMA DE SPARANGHEL ALB

Indeparteaza varfurile sparanghelului si da-le deoparte (le vom folosi spre finalul preparatului). Taie tulpinile de sparanghel in mai multe bucati.

Ia o tigaie adanca si topeste untul sau incinge uleiul. Adauga ceapa tocata, prazul si tulpina de telina. Gateste-le la foc mediu pana se inmoaie, fara a-si schimba culoarea (aproximativ 10 minute). Adauga sparanghelul si toarna supa concentrata de legume si acopera tigaia cu un capac. Gateste la foc mic timp de 20 de minute.

Ia tigaia de pe foc si las-o sa se raceasca. Cu ajutorul unui blender manual paseaza legumele si lichidul pana obtii o compozitie omogena. Asezoneaza cu sare si piper, proaspat macinat, dupa gust.

Intoarce tigaia pe foc, adauga varfurile de sparanghel, asteapta sa dea intr-un clocot apoi continua sa gatesti, la foc mic, cateva minute, pana varfurile se inmoaie.

Supa crema de sparanghel alb se poate servi atat calda, cat si rece, cu un strop de zeama de lamaie. Este mult mai satioasa alaturi de crutoane sau o felie de paine prajita si un ou posat.

 

Supa crema de mazare

Reteta supa crema de mazare

Bogata in fibre si proteine, mazarea este accesibila pe toata durata anului, fie proaspata, conservata sau congelata. Din ea poti pregati cele mai gustoase preparate care-ti instaleaza satietatea si te ajuta in efortul tau de a da jos cateva kilograme.

Unul dintre aceste preparate, pe care ti-l recomandam pentru o cina tarzie este supa crema!

Ingrediente

  • 450g boabe de mazare
  • 1l de supa concentrata de legume (sau apa calda in care ai dizolvat un cub de legume bio)
  • 2 linguri de unt
  • 4 fire de ceapa verde
  • 1 lingurita de zahar
  • Zeama proaspat stoarsa a unei jumatati de lamaie
  • Cateva frunze de menta, tocate
  • Smantana (sau crema vegetala) pentru servire
  • Sare si piper, dupa gust

SUPA CREMA DE MAZARE

Untul se topeste intr-o cratita adanca si in el se caleste ceapa tocata, pana devine translucida. Se adauga mazarea si se soteaza usor, se toarna supa concentrata de legume si se fierbe.

Dupa ce a dat in clocot, se asezoneaza cu sare si piper si se continua sa se gateasca la foc mic pana cand boabele de mazare se inmoaie.

Timpii de gatire depind de tipul de mazare folosit.

Se pulseaza cu ajutorul unui blender manual, se gusta, se potriveste de sare, se adauga zahar daca ti se pare ca nu este suficient de dulce si se ajusteaza cu zeama de lamaie. Totul tine de gust.

Supa crema de mazare se serveste calda, cu smantana si o frunza de menta tocata.

 

Supa crema de linte rosie

Supa crema de linte rosie cu smantana si patrunjel

Una dintre cele mai simple si rapide supe crema, supa crema de linte rosie este cremoasa si foarte satioasa.

Spre deosebire de alte sortimente de linte, lintea rosie se gateste repede, in aproximativ 15-20 de minute si se transforma cu usurinta in piure.

Desi nu este necesar, lintea poate fi inmuiata in apa inainte de a fi gati pentru a reduce timpul de gatire.

Ingrediente:

Ingrediente supa crema de linte rosie

  • 1 cana de linte rosie
  • 5l supa concentrata de legume
  • 1 ceapa alba, mica
  • 1 morcov
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 1 lingura ulei de masline
  • ½ legatura de patrunjel
  • 2 linguri de smantana
  • Sare, fulgi de chilli si piper, dupa gust

SUPA CREMA DE LINTE ROSIE

Toarna lintea intr-o strecuratoare si spal-o sub un jet de apa rece. Las-o la scurs in timp ce pregatesti legumele.

Ceapa si morcov tocat

Pregateste legumele.

  • Curata ceapa, taie-o pe jumatate si toac-o marunt.
  • Curata morcovul si da-l prin razatoarea mare.

Caleste ceapa pentru supa crema de linte

Intr-o tigaie adanca incinge o lingura de ulei de masline.

Adauga lintea rosie in supa

Caleste ceapa si morcovul pana devin translucide, apoi adauga lintea.

Adauga supa concentrata

Stinge legumele cu supa concentrata de legume.

Se fierbe supa crema de linte rosie

Dupa ce a dat in clocot, adauga pasta de rosii si condimenteaza supa de linte rosie.

Cand legumele sunt fierte, ia tigaia de pe foc si las-o sa se raceasca.

Pulseaza supa crema de linte rosie la blender

Toarna supa intr-un blender sau robot de bucatarie si pulseaza, de cateva ori, pana cand obtii o textura omogena si cremoasa.

Intoarce supa pe foc, adauga patrunjelul tocat si smantana si amesteca.

Supa crema de linte rosie cu smantana si patrunjel

Supa crema de linte rosie se serveste calda, cu crutoane si inca o lingurita de smantana.

 

Supa crema de praz

Supa crema de praz cu smantana si patrunjel

Prazul este deosebit de accesibil in aceasta perioada a anului si constituie o baza excelenta pentru o supa crema absolut delicioasa.

Cu un gust bogat si o textura cremoasa, te va impresiona de prima degustare.

Alaturi de crutoane din paine integrala instaleaza si mentine senzatia de satietate, constituind un aliment complet.

Ingrediente pentru supa crema de praz cu cartofi:

  • 2 litri supa concentrata de legume
  • 2 fire de praz tocate (partea alba si verde pal)
  • 2-3 cartofi mari, curatati de coaja, tocati cubulete mici
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • 200ml smantana vegetala
  • sare si piper dupa gust

Ingrediente pentru supa concentrata de legume

  • 2.5 litri de apa
  • jumatate de radacina de telina taiata felii
  • un pastarnac taiat rondele
  • 2 morcovi taiat rondele
  • o ceapa mare curata de coaja, taiata in patru
  • o legatura de patrunjel
  • o frunza de dafin
  • sare si piper dupa gust

Supa crema de praz

Cum se face supa crema de praz

Pregateste supa concentrata de legume in avans. Spala si curata legumele, apoi taie-le bucati mari, dupa indicatiile de mai sus.

Aseaza-le intr-o oala cu capac si acopera-le cu apa.

Da oala pe fiert si, dupa primul clocot, redu focul la mic si lasa-le sa fiarba timp de 45-60 de minute, timp in care legumele s-au fiert si au lasat gust.

Indeparteaza legumele cu o spumiera si strecoara zeama. O vei folosi pentru reteta de supa crema de praz.

 

Supa crema de ciuperci

Supa crema de ciuperci vegana

Diferenta dintre vegetarieni si vegani este ca acestia din urma nu consuma niciun produs care provinde de la animale, implicit nici smantana din lapte de vaca care se foloseste, in mod obisnuit, la prepararea supei creme de ciuperci traditionala.

Astfel, am inlocuit-o cu smantana vegetala (la sfarsitul articolului vei primi cateva recomandari de smantana vegetala pentru gatit) si am obtinut o reteta perfecta atat pentru vegani cat si pentru cei care tin post.

Pentru a pregati supa crema de ciuperci vei avea nevoie de:

  • 400 g ciuperci champignon taiate felii
  • (optional: o mana de funghi porcini)
  • o lingura de faina alba
  • (pentru varianta low carb se poate folosi faina de konjac)
  • un catel de usturoi
  • o mana de patrunjel tocat
  • o lingura zeama de lamaie
  • ulei de masline
  • o ceasca de smantana vegetala (soia, orez sau diferite cereale)
  • 1.5 l stoc de legume (in functie de consistenta dorita) – se poate pregati separat sau se poate folosi unul din comert.

Pentru stocul de legume, vei avea nevoie de:

  • 1.5 l de apa
  • jumatate de telina medie data prin razatoare
  • un morcov curatat de coaja si feliat
  • o ceapa mica curatata de coaja si taiata in patru
  • un cartof mediu taiat cubulete
  • o mana de patrunjel tocat (si alte condimente dupa gust)
  • optional: un cub de legume bio

Supa crema de ciuperci

Curata codita ciupercilor, spala-le bine (nu este nevoie sa renunti la coaja) si taie-le felii. Pregateste si restul legumelor dupa indicatiile de mai sus. Daca ai deja stoc de legume pregatit, sari peste acele ingrediente.

Pregateste stocul de legume:

Ingredientele pentru stocul de legume se pregatesc si se adauga in apa clocotita cu sare timp de 30-40 de minute pana si-au lasat aromele. Este ca si cum ai face o ciorba de legume doar ca aceasta data legumele sunt scoase din oala si se pastreaza doar zeama pe care o vei folosi ulterior in supa crema de ciuperci.

Trage legumele la tigaie:

Incalzeste doua-trei linguri de ulei de masline intr-o tigaie adanca. Adauga ceapa alba taiata fin si presara putina sare ca ceapa sa-si lase din aroma. Amesteca in continuu timp de un minut, la foc mic si adauga jumatatea ramasa din telina, amesteca din nou si condimenteaza cu usturoi, cimbru si piper. Adauga ciupercile feliate si amesteca.

Adauga agentul de ingrosare si stocul de legume:

Dupa cateva minute, adauga o lingura de faina alba sau Konjac. Aceasta, impreuna cu uleiul de masline si sucul lasat de legume, ingroasa supa.

Amesteca incontinuu pana cand faina se gelatineaza, adauga zeama de lamaie si stocul de legume si lasa-le la fiert aproximativ 20 de minute, cu capacul pus).

Paseaza ciupercile si da-o din nou pe foc:

Lasa supa sa se raceasca putin, apoi scoate ciupercile cu o treime din zeama si adauga-le intr-un blender. In functie de consistenta dorita, adauga din zeama ramasa in oala (daca vrei o consistenta lichida, poti adauga intrega cantitate) si adu-o din nou pe foc. Adauga o cescuta de smantana vegetala si lasa sa dea intr-un clocot.

Gusta si asezoneaza, daca simti ca mai lipseste ceva

Asezoneaza si prezinta farfuria dupa plac:

Supa crema de ciuperci se poate consuma alaturi de crutoane si se poate decora cu smantana, cateva frunze de patrunjel sau cateva picaturi de ulei de masline.

 

Supa crema de spanac

Supa crema de spanac

Ai pofta de o supa cremoasa, usor dulce si consistenta? Incearca supa crema de spanac. Se prepara rapid si este incarcata de nutrieti. Daca jumatate din cantitatea de spanac folosita se opareste in supa, cealalata jumatate se foloseste cruda pentru a pastra cat mai multi nutrienti.

Ingrediente:

  • 500 ml supa concentrata de legume
  • 500 ml lapte
  • 500g spanac proaspat, tocat bucati mari
  • O ceapa alba tocata marunt
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 1 cartof mare taiat cubulete
  • 1 telina mica data prin razatoare
  • Zeama proaspat stoarsa de la jumatate de lamaie
  • 3 linguri ulei de masline
  • Smantana acra pentru servire.
  • Sare si piper dupa gust

SUPA CREMA DE SPANAC

Incinge uleiul intr-o tigaie adanca cu capac si caleste ceapa tocata marunt. In momentul in care devine translucida, adauga usturoiul zdrobit si legumele taiate. Asezoneaza cu sare si toarna supa concentrata de legume.

Fierbe supa pana se inmoaie legumele. Toarna laptele si da in clocot supa. Adauga jumatate din cantitatea de spanac si zeama de lamaie. Pune capacul peste tigaie si continua sa fierbi la foc mic timp de 10 minute pana cand spanacul este complet inmuiat. Lasa la racit.

Toarna supa intr-un blender si pulseaza. Gusta, asezoneaza cu sare si piper si adauga restul de spanac pana la omogenizare.

Supa crema de spanac se serveste cu smantana grasa.

 

Supa crema de dovleac

Supa crema de dovleac

Ni se pare momentul potrivit sa o incerci! Este supa crema perfecta pentru un inceput de toamna. Pregatita din dovleac copt, dreasa cu smantana si condimentata cu patrunjel, ulei de masline si seminte de dovleac, este o supa satioasa, densa, cu un gust bogat ce nu poate fi inlocuit.

Ingrediente:

  • 1l supa concentrata de legume (sau de pui)
  • 200ml smantana
  • 600g dovleac, curatat, tocat cubulete
  • 1 cartof, tocat cubulete
  • 1 ceapa alba, tocata marunt
  • 1 praz (doar ceapa alba)
  • 1-2 catei de usturoi, zdrobit
  • 2 linguri de ulei de gatit sau unt
  • 2 linguri de ulei de masline extravirgin pentru servire
  • Sare si piper, dupa gust
  • Patrunjel tocat si seminte de dovleac prajite, pentru servire

SUPA CREMA DE DOVLEAC

Taie dovleacul bucati

Curata si toaca cubulete dovleacul. Aseaza-l intr-o tava de cuptor, alaturi de 1-2 catei de usturoi, stropeste-l cu ulei de masline si da la cuptor pana se inmoaie usor.

Incinge uleiul sau untul

Incinge uleiul (sau untul) intr-o tigaie adanca la foc mediu.

Caleste ceapa pentru supa crema de dovleac

Adauga ceapa si caleste pana incepe sa devine translucida (2-3 minute).

Adauga cartofii in supa de dovleac

Adauga cartoful, caleste 1-2 minute pana se inmoaie.

Adauga supa concentrata (1)

Adauga supa concentrata de legume si o cana de apa.

Scoate dovleacul copt

Adauga cuburile de dovleac copt si usturoiul, acopera tigaia si continua sa gatesti la foc mic pentru 25 de minute pana legumele sunt gatite.

Adauga dovleacul in supa crema

Lasa putin sa se raceasca inainte de a omogeniza supa in blender. Mixeaza supa in mai multe transe si intoarce-o pe foc.

Paseaza supa crema de dovleac

Adauga smantana, sare si piper, omogenizeaza 1-2 minute la foc mic.

Serveste supa crema de dovleac cu smantana

*** Smantana se poate adauga si direct in bolul de servire.

Serveste supa crema de dovleac in boluri decorate cu patrunjel tocat, ulei de masline si seminte de dovleac prajite.

 

Supa crema de porumb

Reteta supa crema de porumb dulce

Daca iti plac supele crema, trebuie sa incerci aceasta reteta mai ales acum, cand poti cumpara porumb ‘de lapte’ din cea mai apropiata piata. Bineinteles, poti folosi si porumb la conserva, daca vrei sa faci pregatesti aceasta supa in afara sezonului.

Este dulce, cremoasa si satioasa! N-ai nevoie decat de cateva ingrediente si aproximativ 40 de minute pentru a o servi calda intregii familii.

Ingrediente:

  • 4 stiuleti de porumb dulce
  • 5l supa concentrata de legume / pui / vita
  • 200ml smantana de gatit / smantana vegetala de orez sau spelta (pentru varianta vegana)
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 2-3 lingurite de ulei de gatit sau unt
  • Sare, piper si fulgi chili dup gust
  • Crutoane si patrunjel pentru servit

SUPA CREMA DE PORUMB DULCE

Desfa stiuletii de porumb si indeparteaza boabele cu ajutorul unui cutit. Pune stiuletii deoparte.

Toaca ceapa marunt si caleste-o in ulei sau unt pana devine translucida.

Adauga boabele de porum si amesteca bine.

Toarna supa concentrata de legume si introdu cocenii de porumb. Asezoneaza cu sare, piper si fulgi de chili si fierbe la foc mic timp de aproximativ o jumatate de ora. Dupa ce s-au gatit boabele de porumb, scoate cocenii si lasa la racit.

Cand supa este suficient de rece pentru a putea fi transferata in blender, pulseaza de cateva ori pana se omogenizeaza bine. Potriveste de sare si piper.

Rastoarna supa crema de porumb inapoi in oala, adauga smantana de gatit si omogenizeaza bine la foc mic, timp de inca 5 minute, amestecand din cand in cand.

Se serveste calduta, alaturi de felii de bacon prajite, crutoane si patrunjelc tocat.

 

Supa crema rece din sflecla rosie

Supa de sfecla rosie

Bucura-te de toate beneficiile pentru sanatate ale sfeclei rosii intr-o supa rece, pregatita din sfecla fiarta, lapte si iaurt, omogenizate perfect in blender si servite apoi cu felii subtiri de castravete, ridichii si oua fierte.

Chiar daca nu esti o mare amatoare a supelor reci, aceasta reteta te va cuceri de la prima imbucatura, avand un gust dulceag, puternic aromat de mararul tocat marunt, cu o textura deosebita prin adaous de legume crude si oua fierte tari.

In plus, are o culoare deosebita care se face imediat remarcata si care parca te indeamna sa o gusti.

Ingrediente:

  • 600g sfecla rosie fiarta
  • 500ml supa concentrata de legume (sau pui)
  • 300 ml lapte batut
  • 150 ml iaurt natural gras / iaurt grecesc
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingura de zeama de lamaie
  • Sare si piper negru, proaspat macinat, dupa gust

Pentru servire:

  • Cateva fire de marar proaspat, tocat fin
  • Un castravecior taiat feliute foarte subtiri
  • 4 ridichii taiate felii foarte subtiri
  • Doua oua fierte tari, taiate in 8

Supa rece din sfecla rosie

Spala bine sfecla si imbraca o pereche de manusi pentru a nu te pata pe piele. Curata sfecla de coaja si da-o prin razatoarea mare. Aseaz-o intr-o oala si toarna apa cat sa o acoperi. Da-o la foc mic pentru 20 de minute pana se inmoaie complet. Adauga supa concentrata de legume, adauga zaharul, sarea si piperul si asteapta sa se raceasca complet.

Separat, pune doua oua la fiert. Dupa ce apa a dat in clocot, mai lasa-le sa fiarba in jur de 8-10 minute pentru a obtine oua fierte tari. Raceste-le sub un jet de apa rece si lasa-le sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit, toarn-o intr-un blender si pulseaza de cateva ori pentru a obtine o consistenta omogena. Toarna laptele batut si iaurtul, zeama de lamaie, potriveste de sare si piper si mai pulseaza o data pentru a omogeniza supa.

Portioneaza supa in patru castroane, taie cat poti de subtire castravetele si ridichiile, toaca mararul, taie ouale fierte in opt (sau in patru, daca preferi bucati mai groase) si foloseste aceste ingrediente pentru a decora supa.

In mod traditional, supa din sfecla rosie se serveste rece.

 

Supa crema de sflecla rosie

Supa crema de sfecla rosie 1

O poti consuma cand esti la cura, o poti servi invitatilor sau o poti savura cu o mana de crutoane in locul unei cine tarzii. Sfecla rosie este o leguma cu proprietati extraordinare.

Nu este numai delicioasa, sfecla rosie este o sursa extraordinara de fier si acid folic.

Studiile recente arata ca poate ajuta la scaderea tensiunii, imbunatati performanta si preveni dementa.

Ingrediente:

  • 1l de supa concentrata de legume
  • 1 legatura de sfecla rosie (4 buc)
  • 500g cartofi, curatati, tocati cubulete
  • 2 morcovi, curatati, tocati feliute
  • 1 radacina de telina, data prin razatoarea mare
  • 1 ceapa alba, tocata marunt
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 linguri de smantana
  • 1 legatura de ierburi amestecate (patrunjel, cimbru si dafin)
  • Arpagic tocat, pentru servire

SUPA CREMA DE SFECLA ROSIE

Curata sfecla rosie de tulpina si frunze. Trage o pereche de manusi si curata sfecla. Toac-o bucati.

Incinge uleiul intr-o tigie adanca, adauga ceapa, morcovul si telina si gateste pentru 5 minute sau pana cand se inmoaie legumele.

Adauga sfecla, cartofii, ierburile, supa concentrata de legume si o cana de apa.

Dupa ce a dat in clocot, adauga sare si redu focul la treapta medie.

Gateste legumele pentru aproximativ o ora sau pana cand sfecla rosie este moale.

Ia vasul de pe foc si asteapta sa se raceasca usor. Indeparteaza ierburile.

Imparte supa in doua-trei parti si pulseaza-le, pe rand, in blender, pana la omogenizare.

Intoarce supa crema in oala, adauga smantana, omogenizeaza cu o lingura si continua sa o fierbi pentru cateva minute la foc mic.

Serveste supa crema de sfecla in boluri garnisite cu arpagic tocat.

 

Supa crema din telina apio

Reteta supa crema de telina apio

Te intrebi cum ai putea consuma telina apio? Cu un gust puternic aromat, este ingredientul cheie in aceasta supa crema. Serveste-o cu o mana de crutoane crocante!

Ingrediente:

  • 1 legatura de telina apio (aprox.700g), tocate felii
  • 1 cartof alb mare (aprox. 250g), taiat cubulete
  • 2 cepe albe, tocate marunt
  • 3 catei de usturoi, zdrobit
  • 3 linguri de faina
  • 5l supa concentrata de legume sau de pui
  • 1 pahar de smantana (sau crema vegetala de gatit)
  • 1 foaie de dafin
  • Sare si piper, dupa gust
  • 3 linguri de unt sau ulei de masline

SUPA CREMA DIN TELINA APIO

Topeste untul intr-o oala si caleste ceapa pana devine translucida. Adauga usturoiul zdrobit si telina apio. Gateste la foc mic pana se inmoaie usor.

Adauga faina si gateste la foc mic pentru 1-2 minute.

Toarna supa concentrata de legume si cubuletele de cartofi.

Dupa ce a dat in clocot, adauga foaia de dafin, da focul mai mic, acopera oala si continua sa gatesti pentru 30 de minute sau pana cand legumele sunt perfect gatite.

Indeparteaza foaia de dafin, las-o sa se raceasca cat s-o poti adauga in blender si pulseaza de cateva ori pana la omogenizare.

Intoarce supa crema in oala, adauga smantana, sare si piper si da din nou pe foc, la foc mic, timp de 5 minute.

 

Supa crema de branza Cheddar

Supa crema de branza cheddar

Daca si tu ai facut o pasiune pentru textura cremoasa a supelor, avem o alta propunere pentru tine: supa crema de branza Cheddar.

Cu doar cateva ingrediente cheie vei obtine cea mai cremoasa si gustoasa supa pe care ai gustat-o vreodata, perfecta pentru o seara racoroasa de primavara.

Ingrediente:

  • 120g bacon, taiat felii subtiri
  • 6 cartofi albi medii, curatati de coaja, taiata in cubulete (sau 3 cartofi dulci)
  • 1 ceapa alba, mare, tocata marunt
  • ½ praz tocat
  • 1l de supa concentrata de legume / pui (apa cu un cub concentrat de legume / pui BIO)
  • 180g de branza Cheddar, rasa
  • 2 linguri de ulei vegetal / unt
  • Sare si piper, dupa gust

SUPA CREMA DE BRANZA CHEDDAR

Topeste o lingura de unt intr-o tigaie adanca cu strat anti-aderent si soteaza ceapa si prazul. Gateste la foc mediu, pana devin translucide (dar nu se rumenesc), amestecand din cand in cand. Adauga supa concentrata de legume si cubuletele de cartofi.
*** Daca nu ai supa concentrata, dizolva 1 cub de legume concentrat BIO intr-un litru de apa si da intr-un clocot.

Dupa ce supa a dat in clocot, da focul la mediu si gateste pana se gatesc cartofii. Ia de pe aragaz si las-o sa se raceasca 5-10 minute. Adauga supa in blender si pulseaza pana la omogenizare. Gusta si potriveste de sare si piper.

Intoarce supa crema in tigaie, asteapta sa se incalzeasca (fara a clocoti) si adauga branza Cheddar rasa. Da focul la mic, si amesteca pana se topeste branza si se incorporeaza in supa.

Pe un alt ochi de aragaz, incinge o lingura de unt intr-o alta tigaie si prajeste baconul pana devine crocant. Supa crema de branza Cheddar se serveste cu bacon crocant si / sau crutoane.

 

Supa crema din rosii uscate

Supa crema rosii uscate

Poate nu te bucuri mereu de rosii de sezon sau poate preferi un gust mai intens al clasicii supe de rosii. Am gasit solutia.

Adaosul de rosii uscate in ulei aduce un gust bogat si confera supei o consistenta groasa si un aspect lucios.

Este apetisanta si gustoasa iar atunci cand este servita alaturi de paine prajita si branza, devine foarte satioasa.

Ingrediente (3-4 portii):

  • 700ml supa concentrata de legume (sau pui)
  • 120g rosii uscate in ulei, scurte si tocate
  • 1 rosie proasapta, tocata cubulete
  • 1 ceapa alba, tocata marunt
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 1 lingura de unt
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 4 linguri de smantana
  • 2 crengi de cimbru
  • Sare si piper, dupa gust
  • Optional: 2 felii de paine ciabatta prajita, cubulete de branza semi-moale (tip mozzarella)

SUPA CREMA DIN ROSII USCATE

Topeste untul intr-o tigaie adanca si adauga uleiul de masline. Soteaza usor ceapa tocata pana devine translucida apoi adauga usturoiul zdrobit, amesteca si gateste pana se inmoaie. Adauga rosiile uscate, cubulete de rosii, crengile de cimbru si supa concentrata de legume. Asezoneaza cu sare si piper.

Dupa ce a dat in clocot, acopera tigaia si fierbe legumele la foc mic pana cand devin moi (aproximativ 20 de minute). Ia capacul si indeparteaza crengutele de cimbru.

Dupa ce supa s-a mai racit putin, transfer-o intr-un blender si pulseaza de cateva ori pana se omogenizeaza. Intoarce supa in tigaie, gusta si potriveste de sare si piper, adauga smantana si incalzeste-o la foc mediu.

Supa de rosii uscate se serveste calda, alaturi de crutoane sau paine prajita. Merge foarte bine si cu orice tip de branza semi-moale.

 

Supa crema de usturoi

Zuppa d’aglio in crosta supa italina de usturoi

Supa de usturoi este caracteristica mai multor culturi si foarte asemanatoare ca mod de preparare si uz. Era, in mod obisnuit, servita pentru a spori imunitatea, mai ales in cazul racelii si gripei.

Usturoiul este un antibiotic natural, cu proprietati antioxidante pe care ar trebui sa-l folosesti des in bucatarie iar aceasta supa crema iti ofera oportunitatea perfecta de a-ti lua doza dubla.

Supa se obtine din usturoi copt in coaja la cuptor, avando baza de supa concentrata de pui (sau de legume). Pentru a ingrosa supa, poti folosi lapte sau chiar un cartof fiert. Totul intra la blender pentru a omogeniza ingredientele.

Ingrediente:

  • 1l de supa concentrata de pui
  • 500 ml lapte de vaca sau lapte vegetal
  • 4-5 capatani de usturoi
  • 2 cepe mici, tocate marunt
  • 60ml ulei de masline
  • 4 linguri de unt
  • 2 linguri de patrunjel tocat
  • ½ lingurita de cimbru uscat (sau 2 lingurite de cimbru proaspat)
  • ½ lingurita de oregano uscat
  • ½ lingurita de busuioc uscat
  • ½ lingurita de sare
  • ½ lingurita de piper
  • 1 lamaie pentru garnisire
  • Paine prajita pentru servire

SUPA ITALIANA DE USTUROI

Preincalzeste cuptorul la 190C.

Taie capatul capatanilor de usturoi (dar n-o decoji) cat sa descoperi cateii (aprox. 1cm sau mai putin).

Toarna uleiul intr-un vas termorezistent si aseaza capatanile de usturoi cu capatul taiat in jos.

Acopera vasul cu o folie de aluminiu si da la cuptor pentru 45-60 de minute sau pana cand usturoul incepe sa se rumeneasca si emana mirosul caracteristic.

Indeparteaza capatanile de usturoi din vas, lasa-le sa se raceasca.

Cateii de usturoi vor iesi foarte usor din coaja, prin simpla presare cu mana.

Dupa ce ai copt usturoiul, topeste untul intr-o tigaie adanca si caleste ceapa pana devine translucida, Adauga condimente, sare si piper si soteaza inca un minut. Adauga usturoiul copt, supa concentrata de pui si asteapta sa dea in clocot.

Continua sa gatesti la foc mic pentru un sfert de ora.

Adauga laptele si omogenizeaza.

Foloseste un blender pentru a mixa toate ingredientele.

Supa italina de usturoi se serveste calda, asezonata cu patrunjel tocat, felii de lamaie si crutoane.


  •  
  •  
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

dyfashion.ro

Logo mic revista fucsia

Fucsia – O diferenta de nuanta in viata femeii moderne!

answear.ro