zoot

Supa crema din sfecla rosie

O poti consuma cand esti la cura, o poti servi invitatilor sau o poti savura cu o mana de crutoane in locul unei cine tarzii. Sfecla rosie este o leguma cu proprietati extraordinare. Nu este numai delicioasa, sfecla rosie este o sursa extraordinara de fier si acid folic. Studiile recente arata ca poate ajuta la scaderea tensiunii, imbunatati performanta si preveni  dementa.

Supa crema de sfecla rosie (1)

Ingrediente:

  • 1l de supa concentrata de legume
  • 1 legatura de sfecla rosie (4 buc)
  • 500g cartofi, curatati, tocati cubulete
  • 2 morcovi, curatati, tocati feliute
  • 1 radacina de telina, data prin razatoarea mare
  • 1 ceapa alba, tocata marunt
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 linguri de smantana
  • 1 legatura de ierburi amestecate (patrunjel, cimbru si dafin)
  • Arpagic tocat, pentru servire

SUPA CREMA DE SFECLA ROSIE

Curata sfecla rosie de tulpina si frunze. Trage o pereche de manusi si curata sfecla. Toac-o bucati.

Incinge uleiul intr-o tigie adanca, adauga ceapa, morcovul si telina si gateste pentru 5 minute sau pana cand se inmoaie legumele.

Adauga sfecla, cartofii, ierburile, supa concentrata de legume si o cana de apa.

Dupa ce a dat in clocot, adauga sare si redu focul la treapta medie.

Gateste legumele pentru aproximativ o ora sau pana cand sfecla rosie este moale.

Ia vasul de pe foc si asteapta sa se raceasca usor. Indeparteaza ierburile.

Imparte supa in doua-trei parti si pulseaza-le, pe rand, in blender, pana la omogenizare.

Intoarce supa crema in oala, adauga smantana, omogenizeaza cu o lingura si continua sa o fierbi pentru cateva minute la foc mic.

Serveste supa crema de sfecla in boluri garnisite cu arpagic tocat.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.