zoot

Supa crema din rosii uscate cu paine prajita

Poate nu te bucuri mereu de rosii de sezon sau poate preferi un gust mai intens al clasicii supe de rosii. Am gasit solutia. Adaosul de rosii uscate in ulei aduce un gust bogat si confera supei o consistenta groasa si un aspect lucios. Este apetisanta si gustoasa iar atunci cand este servita alaturi de paine prajita si branza, devine foarte satioasa.

Supa crema rosii uscate

Ingrediente (3-4 portii):

  • 700ml supa concentrata de legume (sau pui)
  • 120g rosii uscate in ulei, scurte si tocate
  • 1 rosie proasapta, tocata cubulete
  • 1 ceapa alba, tocata marunt
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 1 lingura de unt
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 4 linguri de smantana
  • 2 crengi de cimbru
  • Sare si piper, dupa gust
  • Optional: 2 felii de paine ciabatta prajita, cubulete de branza semi-moale (tip mozzarella)

SUPA CREMA DIN ROSII USCATE

Topeste untul intr-o tigaie adanca si adauga uleiul de masline. Soteaza usor ceapa tocata pana devine translucida apoi adauga usturoiul zdrobit, amesteca si gateste pana se inmoaie. Adauga rosiile uscate, cubulete de rosii, crengile de cimbru si supa concentrata de legume. Asezoneaza cu sare si piper.

Dupa ce a dat in clocot, acopera tigaia si fierbe legumele la foc mic pana cand devin moi (aproximativ 20 de minute). Ia capacul si indeparteaza crengutele de cimbru.

Dupa ce supa s-a mai racit putin, transfer-o intr-un blender si pulseaza de cateva ori pana se omogenizeaza. Intoarce supa in tigaie, gusta si potriveste de sare si piper, adauga smantana si incalzeste-o la foc mediu.

Supa de rosii uscate se serveste calda, alaturi de crutoane sau paine prajita. Merge foarte bine si cu orice tip de branza semi-moale.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.