zoot

Supa crema din cartofi dulci copti

Supa crema cartofi dulci copti

Cartofii dulci, copti anterior in cuptor dau o nota tomnatica acestei supe crema, bogata, satioasa si foarte gustoasa.

Ingrediente:

  • 5l supa concentrata de legume
  • 5kg cartofi dulci
  • 3 cepe medii, tocate medii
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 250ml smantana
  • ½ lingurita chimen macinat
  • ¼ lingurita sare
  • ¼ lingurita piper negru, proaspat macnat
  • ¼ lingurita piper cayenne
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • Patrunjel tocat pentru servit

SUPA CREMA DIN CARTOFI DULCI COPTI

Unge cu ulei de masline marginile unei tavi de cuptor iar pe fundul acesteia aseaza o foaie de copt.  Preincalzeste cuptorul la 190 C.

Se curata cartofii si se toaca cubulete de 2-3cm. Se amesteca bine cu o lingura de ulei de masline si condimentele. Aseaza cubuletele de cartofi pe fundul tavii si da la cuptor pentru 50 de minute sau pana cand se inmoaie si se rumenesc frumos.

Incinge o alta lingura de ulei intr-o tigaie adanca si caleste ceapa pentru cateva minute, pana se inmoaie si devine translucida. Adauga usturoiul si continua sa gatesti pentru alte 2 minute pana incepe sa lase aromele. Adauga cartofii copti, supa concentrata de legume si amesteca. Transfera in blender, in transe si pulseaza de cateva ori pana se transforma intr-o pasta.

Intoarce supa in tigaie pe foc. Adauga smantana, sare si piper, omogenizeaza si ia de pe foc.

Serveste supa crema din cartofi copti cu patrunjel tocat si o lingura de smantana.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.