zoot

Supa crema din broccoli, praz si cartofi

Supa crema din broccoli, praz si cartofi

Accesibila, usor de gatit, incarcata de vitamina C, supa crema din broccoli, praz si cartofi este o supa cremoasa, potentata de gustul baconului si textura crutoanelor asezonate cu salvie si rozmarin.

Ingrediente:

  • 8kg cartofi albi, feliati
  • 4-6 buc. praz (aprox. 800g), tocate marunt
  • 1 capatana de broccoli
  • 5l supa concentrata de pui sau de legume
  • 1l apa
  • 500ml smantana
  • 60g bacon sau pancetta, tocata
  • 2 linguri de salvie tocata
  • 1 lingurita de rozmarin tocat
  • 180g unt
  • 60ml ulei
  • Sare si piper, dupa gust
  • 1 franzela paine

Supa concentrata din broccoli, praz si cartofi

Topeste 120g unt intr-o oala adanca (6l).

Adauga prazul, cartofii si broccoliul. Gateste la foc mediu pentru 10 minute, amestecand frecvent.

Adauga supa concentrata de pui si un litru de apa. Acopera oala cu capac si asteapta sa dea in clocot.

Dupa ce a dat in clocot, redu temperatura si continua sa gatesti la foc mic pana cand legumele sunt fierte (aproximativ 10-15 minute).

Lasa supa sa se raceasca apoi mixeaz-o in blender in mai multe transee.

Toarna supa crema inapoi in oala si adauga smantana. Potriveste de sare si piper. Pastreaz-o calda.

Intre timp, taie painea in bucatele.

Intr-o tigaie adanca, topeste restul de unt. Adauga baconul, salvia si rozmarinul. Presara crutoanele si gateste la foc mediu, amestecand frecvent, timp de aproximativ 10 minute pana cand se rumenesc si devin crocante. Rastoarna-le peste cateva servetele de bucatarie pentru a indeparta excesul de ulei.
*** Crutoanele se pot gati si la cuptor, intr-o tava termorezistenta.

Serveste supa crema de broccoli, praz si cartofi cu bacon si crutoane.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.