zoot

Supa crema de sparanghel. Modalitatea simpla de a consuma o portie in plus de legume

Ti se pare ca nu consumi suficient de multe legume pe cat ar trebui? Supa crema este o modalitate excelenta de a include o portie in plus de legume. Pe langa faptul ca e delicioasa si indragita chiar si de copii, este consistenta si hranitoare. Astazi iti propunem supa crema de sparanghel, un aliment cu un gust fantastic si numeroase beneficii pentru sanatate. Nu degeaba a fost numit hrana regilor.

Supa crema de sparanghel reteta

Ingrediente:

  • O legatura de sparanghel proaspat (450g) tulpina si muguri
  • Un praz tocat
  • O ceapa tocata
  • 1.5l stock (supa concentrata) de legume gata pregatit
  • 250ml smantana pentru gatit (in varianta vegana sau de post se poate folosi smantana vegetala pentru gatit din farro / spelta / mei / orez etc)
  • 4 linguri de unt sau ulei vegetal
  • Sare si piper dupa gust

Supa crema de sparanghel

Consuma acest aliment extraordinar intr-un preparat simplu si relativ rapid. Toate cele trei etape in pregatirea supei crema de sparanghel n-ar trebui sa-ti ia mai mult de 30 de minute cu conditia sa dispui de un stock de legume (supa concentrata) gata preparat.

Etapa I

Pune apa la fiert intr-un vas, taie mugurii sparanghelului si tranfera-i in apa clocotita cu sare. Lasa-i la fiert timp de 2 minute, cat sa devina moi insa nu foarte fierti. Se transfera din apa fiarta in apa rece pentru a li se pastra culoarea. Mugurii blansati taiati feliute subtirii ulterior se folosesc pentru a decora farfuriile de supa de sparanghel.

Etapa a-II-a

Se toaca ceapa, prazul si se taie tulpina de sparanghel in bucati de aproximativ 1 cm. Se soteaza ceapa in untul topit intr-o tigaie inalta, dupa care se adauga sparanghelul si se asezoneaza cu sare si piper. Se mai lasa pe foc cateva minute, amestecandu-se pentru a se intrepatrunde aromele si se adauga supa concentrata de legume. Se pune capacul peste tigaie si se fierbe timp de 15-20 de minute pana cand sparanghelul este fragezit. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca inainte de a trece in blender.

Etapa a-III-a

Dupa ce s-a racit, se transfera supa in blender si se mixeaza bine pana se omogenizeaza. Se asezoneaza cu sare si piper dupa care se transfera din nou in tigaia inalta. Se toarna smantanta pentru gatit si se da in clocot. Se pot adauga cateva cubulete de unt sau ulei vegetal.

Farfuriile in care se serveste supa crema de sparanghel se garnisesc cu mugurii blansati in prima etapa, taiati in felii subtiri pe lungime. Supa se poate servi si cu crutoane.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.