zoot

Supa crema de spanac cu smantana acra

Ai pofta de o supa cremoasa, usor dulce si consistenta? Incearca supa crema de spanac. Se prepara rapid si este incarcata de nutrieti. Daca jumatate din cantitatea de spanac folosita se opareste in supa, cealalata jumatate se foloseste cruda pentru a pastra cat mai multi nutrienti.

Ingrediente:

  • 500 ml supa concentrata de legume
  • 500 ml lapte
  • 500g spanac proaspat, tocat bucati mari
  • O ceapa alba tocata marunt
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 1 cartof mare taiat cubulete
  • 1 telina mica data prin razatoare
  • Zeama proaspat stoarsa de la jumatate de lamaie
  • 3 linguri ulei de masline
  • Smantana acra pentru servire.
  • Sare si piper dupa gust

Supa crema de spanac

 

SUPA CREMA DE SPANAC

Incinge uleiul intr-o tigaie adanca cu capac si caleste ceapa tocata marunt. In momentul in care devine translucida, adauga usturoiul zdrobit si legumele taiate. Asezoneaza cu sare si toarna supa concentrata de legume.

Fierbe supa pana se inmoaie legumele. Toarna laptele si da in clocot supa. Adauga jumatate din cantitatea de spanac si zeama de lamaie. Pune capacul peste tigaie si continua sa fierbi la foc mic timp de 10 minute pana cand spanacul este complet inmuiat. Lasa la racit.

Toarna supa intr-un blender si pulseaza. Gusta, asezoneaza cu sare si piper si adauga restul de spanac pana la omogenizare.

Supa crema de spanac se serveste cu smantana grasa.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.