zoot

Supa crema de mazare

Gata intr-un timp record dar foarte delicioasa, spre deosebire de variantele instant pe care le gasesti pe rafturile magazinelor, supa crema de mazare se poate servi cu bacon prajit si crutoane aromate.

Supa crema de mazare verde

Ingrediente:

  • 400g mazare (la cutie sau la punga, congelata)
  • 600ml supa concentrata de legume (sau apa in care ai dizolvat un cub de legume uscte BIO)
  • 200ml smantana
  • 1 ceapa rosie, tocata marunt
  • 2 linguri de patrunjel, tocat marunt
  • 50g unt
  • Sare si piper, dupa gust

SUPA CREMA DE MAZARE

Topeste untul intr-o tigaie adanca. Cand incepe sa faca spuma, adauga ceapa tocata si caleste pentru 2-3 minute pana devine translucida. Adauga mazarea si gateste inca patru minute. Toarna supa concentrata si asteapta sa dea in clocot. Da focul la mic si continua sa gatesti supa pana cand mazarea se poate sfarama usor intre degete. Ia de pe foc si lasa la racit inainte de a turna totul in blender. Pulseaza de cateva ori pana se omogenizeaza, potriveste cu sare si piper apoi intoarce supa pe foc. Adauga smantana si amesteca pentru a se omogeniza. Cand s-a  incalzit, o poti turna in boluri sau farfurii. Presara deasupra fiecarui vas patrunjel tocat.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.